:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/MIsLrCqOAb1urOqpDx8B/fc72ca09248f7f51526461a7c2e44e.jpeg)
Posúch s kašou
Keď Vám zostane kaša a nechcete ju vyhodiť,, toto je výborná voľba na upečenie tohto krumplovníka.
Ingrediencie
Cesto
- 500 g hladká múka
- 500 g polohrubá múka
- 3 vajce
- 100 ml olej
- 1 kypriaci prášok
- soľ
- 42 g droždia
- 500 ml mlieko
- 1 čl kryštálový cukor
Plnka
- 100 g údená slanina prerastená
- 1 Cibuľa
- 11⁄2 kg zemiaková kaša
- 200 g bryndza
- 50 g maslo ak nemáme kašu a použijeme zemiaky
- soľ a korenie
- vegeta
- strúčiky cesnaku rozpučené
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Do pekárničky dáme vlažné mlieko asi 150ml,pridáme kryštálový cukor ,rozdrobíme kvasnice.Po vykysnutí kvásku pridáme múku vajcia,olej,kypriaci prášok,soľ a pustíme program ,,cesto".
Po vykysnutí dáme cesto na pomúčenú dosku a spravíme bochníky.Rozvaľkáme asi na 1cm.Na polovicu rozotrieme plnku ktorú sme si spravili z kaše,bryndze a primiešame škvarky z vytopenej slaninky,okoreníme, osolíme,ovegetíme trošku.Na zlepšenie chuti,, na troške výpeku zo slaninky osmahneme nadrobno nakrájanu cibuľu,tiež pridáme do kaše.
Druhú polovicu cesta preložíme na plnku pritlačíme a potrieme výpekom zo slaninky ,môžeme pridať rozpučený cesnak, je to chutnejšie.
Dáme do rúry upiecť. To isté spravíme z ostatnými bochníkmi. Krásne to pri pečení rozvoniava. Keď nám povrch zružovie ,máme hotovo. Dobrú chuť