REKLAMA
   
Zdroj: pixabay
Pôstna kapustnica bez mäsa
      REKLAMA
   
Recept nájdeš v tomto článku
Nakladanie kapusty – Recept, ako pripraviť kyslú kapustu výbornej chuti
Ingrediencie
porcií  
8
 - 500 g kapusta kvasená
 - 2 hrste huby sušené
 - 2 ks bobkový list
 - 3 ks celé korenie čierne
 - 3 ks celé korenie nové
 - 1⁄4 ks maslo
 - 2 pl hladká múka
 - 4 ks zemiak
 - 250 ml smotana
 - soľ
 - korenie čierne mleté
 - 2 l voda
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 80 min.
1. Krok 
  Kyslú kapustu zlejeme z vody, ale odložíme si ju ak by sme potrebovali kapustnicu dokysliť.
2. Krok 
  Kapustu poprekrajujeme aby sme nemali príliš dlhé švábliky ( u nás sa to tak volá). Vložíme do hrnca spolu s hríbami. Zalejeme vodou. pridáme bobkové listy, nové a celé čierne korenie. Dáme variť.
3. Krok 
  Očistíme a nakrájame si zemiaky. Dáme si ich variť do iného hrnca do osolenej vody. Keď sú uvarené pridáme ich aj z vodou do kapusty.
4. Krok 
  Z masla a hladkej múky si pripravíme svetlú zásmažku, ktorú nalejeme do polievky. Nakoniec prilejeme smotanu a dosolíme, okoreníme poprípade dokyslíme vodou čo nám zostala z kapusty. Všetko spolu prevaríme a môžeme podávať.