Pohánkové rizoto

REKLAMA

Vynikajúce a zdravé rizoto

  • 30Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 170 pohánka
  • 150 mrkva
  • 200 brokolica
  • strúčiky cesnak
  • tbl olivový olej
  • pc paprika červená
  • pc žltá paprika
  • 100 ml bieleho vína
  • pc zeleninový bujón
  • 150 parmezán
  • soľ
  • mleté čierne korenie
REKLAMA

Postup

1. Krok

Na panvici si speníme maslo, pridáme dva strúčiky cesnaku. Cesnak chvíľu restujeme a potom pridáme nakrájanú mrkvu a brokolicu. Zeleninu osolíme a okoreníme. Restujeme na panvici asi 10 minút a potom pridáme papriky a spolu restujeme ešte asi 5 minút.

2. Krok

V hrnci speníme na olivovom oleji cesnak pridáme prepláchnutú pohánku a 3 minúty restujeme. Potom prilejeme biele víno a  miešaním necháme vypariť. Postupne pridávame vývar, ktorý sme si predtým pripravili rozpustením kocky v litri vriacej vody. Keď sa vývar vyparí pridáme ďalšiu naberačku. Tento postup opakujeme dovtedy, kým nie je pohánka mäkká.

3. Krok

Ked je pohánka mäkká pridáme do nej zeleninu a lyžicu masla. Spolu to premiešame a pridáme nastrúhaný parmezán. Dobrú chuť!

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (13)

4.4
7 months ago

Zdravé, rýchle a veľmi chutné.