Pohánkové rizoto

REKLAMA

Vynikajúce a zdravé rizoto

  • 30Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 170 g pohánka Pridané do
  • 150 g mrkva Pridané do
  • 200 g brokolica Pridané do
  • 4 strúčiky cesnak Pridané do
  • 1 polievková lyžica olivový olej Pridané do
  • 1 ks paprika červená Pridané do
  • 1 ks žltá paprika Pridané do
  • 100 ml bieleho vína Pridané do
  • 1 ks zeleninový bujón Pridané do
  • 150 g parmezán Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Na panvici si speníme maslo, pridáme dva strúčiky cesnaku. Cesnak chvíľu restujeme a potom pridáme nakrájanú mrkvu a brokolicu. Zeleninu osolíme a okoreníme. Restujeme na panvici asi 10 minút a potom pridáme papriky a spolu restujeme ešte asi 5 minút.

2. Krok

V hrnci speníme na olivovom oleji cesnak pridáme prepláchnutú pohánku a 3 minúty restujeme. Potom prilejeme biele víno a  miešaním necháme vypariť. Postupne pridávame vývar, ktorý sme si predtým pripravili rozpustením kocky v litri vriacej vody. Keď sa vývar vyparí pridáme ďalšiu naberačku. Tento postup opakujeme dovtedy, kým nie je pohánka mäkká.

3. Krok

Ked je pohánka mäkká pridáme do nej zeleninu a lyžicu masla. Spolu to premiešame a pridáme nastrúhaný parmezán. Dobrú chuť!

Komentáre (1)

patrik_v_kuchyni
Odznak prémiového používateľa
5. 3. 2021

Zdravé, rýchle a veľmi chutné.

Podobné recepty

Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s cviklou a marhuľami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Talianske špargľové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Tekvicové rizoto s hubami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tekvicové rizoto s hubami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 14

Zeleninové curry

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 14
Cuketové obláčiky
Recept od prémiového používateľa
Hokkaido krémové rizoto
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hokkaido krémové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s cviklou a marhuľami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Talianske špargľové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Tekvicové rizoto s hubami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tekvicové rizoto s hubami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 14

Zeleninové curry

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 14
Cuketové obláčiky
Recept od prémiového používateľa
Hokkaido krémové rizoto
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hokkaido krémové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Večera

951 receptov

Raňajky

422 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image veronikasramcikova

Pohánkové rizoto

Vynikajúce a zdravé rizoto

30
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Na panvici si speníme maslo, pridáme dva strúčiky cesnaku. Cesnak chvíľu restujeme a potom pridáme nakrájanú mrkvu a brokolicu. Zeleninu osolíme a okoreníme. Restujeme na panvici asi 10 minút a potom pridáme papriky a spolu restujeme ešte asi 5 minút.

2. Krok

V hrnci speníme na olivovom oleji cesnak pridáme prepláchnutú pohánku a 3 minúty restujeme. Potom prilejeme biele víno a  miešaním necháme vypariť. Postupne pridávame vývar, ktorý sme si predtým pripravili rozpustením kocky v litri vriacej vody. Keď sa vývar vyparí pridáme ďalšiu naberačku. Tento postup opakujeme dovtedy, kým nie je pohánka mäkká.

3. Krok

Ked je pohánka mäkká pridáme do nej zeleninu a lyžicu masla. Spolu to premiešame a pridáme nastrúhaný parmezán. Dobrú chuť!

Ingrediencie
170 g
pohánka
150 g
mrkva
200 g
brokolica
4 strúčiky
cesnak
1 polievková lyžica
olivový olej
1 ks
paprika červená
1 ks
žltá paprika
100 ml
bieleho vína
1 ks
zeleninový bujón
150 g
parmezán
soľ
mleté čierne korenie