Pohánkové rizoto

REKLAMA

Vynikajúce a zdravé rizoto

  • 30Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 170 g pohánka Pridané do
  • 150 g mrkva Pridané do
  • 200 g brokolica Pridané do
  • 4 strúčiky cesnak Pridané do
  • 1 pl olivový olej Pridané do
  • 1 ks paprika červená Pridané do
  • 1 ks žltá paprika Pridané do
  • 100 ml bieleho vína Pridané do
  • 1 ks zeleninový bujón Pridané do
  • 150 g parmezán Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Na panvici si speníme maslo, pridáme dva strúčiky cesnaku. Cesnak chvíľu restujeme a potom pridáme nakrájanú mrkvu a brokolicu. Zeleninu osolíme a okoreníme. Restujeme na panvici asi 10 minút a potom pridáme papriky a spolu restujeme ešte asi 5 minút.

2. Krok

V hrnci speníme na olivovom oleji cesnak pridáme prepláchnutú pohánku a 3 minúty restujeme. Potom prilejeme biele víno a  miešaním necháme vypariť. Postupne pridávame vývar, ktorý sme si predtým pripravili rozpustením kocky v litri vriacej vody. Keď sa vývar vyparí pridáme ďalšiu naberačku. Tento postup opakujeme dovtedy, kým nie je pohánka mäkká.

3. Krok

Ked je pohánka mäkká pridáme do nej zeleninu a lyžicu masla. Spolu to premiešame a pridáme nastrúhaný parmezán. Dobrú chuť!

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (13)

4.4

Zdravé, rýchle a veľmi chutné.

Podobné recepty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s cviklou a marhuľami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Tekvicové rizoto s hubami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tekvicové rizoto s hubami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Hokkaido krémové rizoto
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Hokkaido krémové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Hubové rizoto z karfiolu
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Hubové rizoto z karfiolu

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 17

Zeleninové curry s plackami

4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 17
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Zeleninové rizoto s hubami

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s cviklou a marhuľami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Tekvicové rizoto s hubami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tekvicové rizoto s hubami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Hokkaido krémové rizoto
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Hokkaido krémové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Hubové rizoto z karfiolu
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Hubové rizoto z karfiolu

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 17

Zeleninové curry s plackami

4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 17
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Zeleninové rizoto s hubami

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

677 receptov

Raňajky

330 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

678 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

482 receptov
Recipe author image veronikasramcikova

Pohánkové rizoto

Vynikajúce a zdravé rizoto

30
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Na panvici si speníme maslo, pridáme dva strúčiky cesnaku. Cesnak chvíľu restujeme a potom pridáme nakrájanú mrkvu a brokolicu. Zeleninu osolíme a okoreníme. Restujeme na panvici asi 10 minút a potom pridáme papriky a spolu restujeme ešte asi 5 minút.

2. Krok

V hrnci speníme na olivovom oleji cesnak pridáme prepláchnutú pohánku a 3 minúty restujeme. Potom prilejeme biele víno a  miešaním necháme vypariť. Postupne pridávame vývar, ktorý sme si predtým pripravili rozpustením kocky v litri vriacej vody. Keď sa vývar vyparí pridáme ďalšiu naberačku. Tento postup opakujeme dovtedy, kým nie je pohánka mäkká.

3. Krok

Ked je pohánka mäkká pridáme do nej zeleninu a lyžicu masla. Spolu to premiešame a pridáme nastrúhaný parmezán. Dobrú chuť!

Ingrediencie
170 g
pohánka
150 g
mrkva
200 g
brokolica
4 strúčiky
cesnak
1 pl
olivový olej
1 ks
paprika červená
1 ks
žltá paprika
100 ml
bieleho vína
1 ks
zeleninový bujón
150 g
parmezán
soľ
mleté čierne korenie