:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/OAnFP-hMDS5yKrn6ndfn/b9dc54d0184472f37063f065815634.jpeg)
Pečené kura so zeleninou z jedného pekáča
Ingrediencie
- Úplný kura alebo niekoľko stehien podľa potreby
- 6 menších mrkvičiek
- cuketa
- 2 malé petržleny
- cherry paradajky
- 3 velke červené cibule
- cesnak nelúpaný
- pár vetvičiek rozmarínu
- drvená rasca
- citrón bio
- podľa chuti maslo
Najnovšie letáky
Postup
Zeleninu očistite, okrem cesnaku, ten nechajte v strúčikoch neočistený. Mrkvu nechajte vcelku, rovnako aj petržlen. Cuketu, cibuľu, zemiaky nakrájajte na malé kúsky do tvarov, aké vám osobne ladia oku.
Všetko spolu s kuraťom, či stehnami vložte do veľkého pekáča. Pridajte aj cherry paradajky. Kura ozdobte vetvičkami rozmarínu, osolte ho a posypte trochou drvenej rasce. Na kura položte krúžky bio citróna a plátky masla. Podlejte trochou vody.
Pečte v trúbe rozohriatej na 180 °C zhruba hodinu aj niečo, podľa potreby. Ak je kuriatko mäkké a upečené do zlata, vyberte ho a môžete servírovať.
V prípade, že chcete nejakú zeleninu pridať, nie je problém. Ak máte veľký pekáč, určite sa hodí aj tekvica Hokkaido, batáty, brokolica alebo čo vás len napadne.