REKLAMA

Parížske rožky

70 min

Parížske rožky podľa klasického receptu. Kto nemá rád rastlinné tuky na pečenie, môže nahradiť maslom.

70 min
Ako správne skladovať orechy? Vieme, čo robiť, aby orechy vydržali čerstvé a chutné

Recept nájdeš v tomto článku

Ako správne skladovať orechy? Vieme, čo robiť, aby orechy vydržali čerstvé a chutné

Ingrediencie

porcií
42

Cesto

  • 4 ks vaječné bielka Pridané do
  • 250 g mleté orechy Pridané do
  • 300 g kryštálový cukor Pridané do
  • 3 pl hrubá múka Pridané do

Plnka

  • 150 g kryštálový cukor Pridané do
  • 5 ks väčších vajec Pridané do
  • 500 g maslo Pridané do
  • 4 pl kakao Pridané do

Čokoládový krém

  • 300 g horkosladká čokoláda Pridané do
  • 80 g maslo Pridané do
REKLAMA
Ako správne skladovať orechy? Vieme, čo robiť, aby orechy vydržali čerstvé a chutné

Recept nájdeš v tomto článku

Ako správne skladovať orechy? Vieme, čo robiť, aby orechy vydržali čerstvé a chutné

Postup

1. Krok

Začneme cestom. Pripravíme si hrniec s vodou, ktorú privedieme do varu. Nad hrniec položíme misku na parný kúpeľ. Nad kúpeľom vyšľaháme vaječné bielka s kryštálovým cukrom. Šľaháme dovtedy, kým nevznikne hustá konzistencia, asi 8-10 minút. Pripravenú zmes necháme vychladiť.

2. Krok

V mixéri zomelieme vlašské orechy, ktoré po častiach spolu s hrubou múkou prisypeme do mierne schladenej zmesi. Premiešame a plníme cukrárske vrecká.

3. Krok

Pripravíme si plechy na pečenie, ktoré si vystelieme papierom na pečenie. Tvoríme rožteky, ktoré dáme ihneď zapiecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme približne 7 minút a potom rúru vypneme a necháme rožteky ešte chvíľku v pootvorenej rúre postáť.

4. Krok

Medzitým sa pustíme do plnky. Opäť si pripravíme parný kúpeľ, v ktorom vyšľaháme celé vajíčka s kryštálovým cukrom cca. 15 minút. Mala by nám vzniknúť pudingová konzistencia. Necháme vychladiť a potom po kúskoch pridáme Heru (alebo maslo) a preosiate kakao. Krémom naplníme cukrárske vrecko a na každý rožtek dáme bohatú vrstvu krému. A necháme v chlade.

5. Krok

Posledný krok je príprava čokoládovej polevy. Čokoládu s maslom za stáleho miešania roztopíme nad parou a necháme mierne schladiť. Rožteky potom namáčame v čokoládovej poleve a opäť s nimi do chladu.

6. Krok

Verím, že sa vám rožteky vydaria a stanú sa súčasťou každej oslavy, tak ako u nás.

Komentáre (1)

Karolina 28. 6. 2021

Výborný ďakujem.

Podobné recepty

Opitý izidor

Vianočný opitý izidor

Šťavnatý a nadýchaný hrnčekový perník

Urobte si domáci perník, ktorý chutí vždy dobre, nie len na Vianoce. Ten najlepší perník k obednej kávičke.

Domáca marlenka

Obľúbený medovo-orechový dezert, ktorý si získal všetkých svojou jedinečnou chuťou po mede, vlašských orechoch a karameli. Vyskúšaj poctivú domácu verziu.

Lieskovcovo čokoládové koláčiky

Vianočné koláčiky plné čokoládovej chuti a lieskovcov.

Opitý izidor košíčky

Klasický dezert, ktorý všetci poznáme len vo verzii v košíčkoch.

Oblíž prst

Kokosové ježe

Recept na klasické a šťavnaté kokosové ježe. Chutia fakt skvelo.

Krehké linecké koláčiky

Linecké koláčiky na Vianoce a Veľkú noc jednoducho nesmú chýbať!

Podobné recepty

Opitý izidor

Vianočný opitý izidor

Šťavnatý a nadýchaný hrnčekový perník

Urobte si domáci perník, ktorý chutí vždy dobre, nie len na Vianoce. Ten najlepší perník k obednej kávičke.

Domáca marlenka

Obľúbený medovo-orechový dezert, ktorý si získal všetkých svojou jedinečnou chuťou po mede, vlašských orechoch a karameli. Vyskúšaj poctivú domácu verziu.

Lieskovcovo čokoládové koláčiky

Vianočné koláčiky plné čokoládovej chuti a lieskovcov.

Opitý izidor košíčky

Klasický dezert, ktorý všetci poznáme len vo verzii v košíčkoch.

Oblíž prst

Kokosové ježe

Recept na klasické a šťavnaté kokosové ježe. Chutia fakt skvelo.

Krehké linecké koláčiky

Linecké koláčiky na Vianoce a Veľkú noc jednoducho nesmú chýbať!

Top kategórie

Obed

1931 receptov

Mäsité jedlá

884 receptov

Kuracie mäso

319 receptov

Rýchle jedlá

763 receptov

Dezert

1388 receptov

Lacné jedlá

911 receptov

Torty

130 receptov

Cestoviny

194 receptov