Parížske rožky

REKLAMA

Parížske rožky podľa klasického receptu. Kto nemá rád rastlinné tuky na pečenie, môže nahradiť maslom.

  • 70Minút
  • 42Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
42

Cesto

  • 4 ks vaječné bielka Pridané do
  • 250 g mleté vlašské orechy Pridané do
  • 300 g kryštálový cukor Pridané do
  • 3 pl hrubá múka Pridané do

Plnka

  • 150 g kryštálový cukor Pridané do
  • 5 ks väčších vajec Pridané do
  • 4 pl kakao Pridané do

Čokoládový krém

  • 300 g horká čokoláda Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme cestom. Pripravíme si hrniec s vodou, ktorú privedieme do varu. Nad hrniec položíme misku na parný kúpeľ. Nad kúpeľom vyšľaháme vaječné bielka s kryštálovým cukrom. Šľaháme dovtedy, kým nevznikne hustá konzistencia, asi 8-10 minút. Pripravenú zmes necháme vychladiť.

2. Krok

V mixéri zomelieme vlašské orechy, ktoré po častiach spolu s hrubou múkou prisypeme do mierne schladenej zmesi. Premiešame a plníme cukrárske vrecká.

3. Krok

Pripravíme si plechy na pečenie, ktoré si vystelieme papierom na pečenie. Tvoríme rožteky, ktoré dáme ihneď zapiecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme približne 7 minút a potom rúru vypneme a necháme rožteky ešte chvíľku v pootvorenej rúre postáť.

4. Krok

Medzitým sa pustíme do plnky. Opäť si pripravíme parný kúpeľ, v ktorom vyšľaháme celé vajíčka s kryštálovým cukrom cca. 15 minút. Mala by nám vzniknúť pudingová konzistencia. Necháme vychladiť a potom po kúskoch pridáme Heru (alebo maslo) a preosiate kakao. Krémom naplníme cukrárske vrecko a na každý rožtek dáme bohatú vrstvu krému. A necháme v chlade.

5. Krok

Posledný krok je príprava čokoládovej polevy. Čokoládu s maslom za stáleho miešania roztopíme nad parou a necháme mierne schladiť. Rožteky potom namáčame v čokoládovej poleve a opäť s nimi do chladu.

6. Krok

Verím, že sa vám rožteky vydaria a stanú sa súčasťou každej oslavy, tak ako u nás.

Komentáre (1)

Výborný ďakujem.

Podobné recepty

Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Originálne žerbo rezy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Originálne žerbo rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Opitý izidor košíčky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Fantastický lacný poschodový krémeš
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Žĺtkové rezy, trochu inak
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Žĺtkové rezy, trochu inak

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Opitý izidor
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Opitý izidor

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Lieskovcovo čokoládové koláčiky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Lieskovcovo čokoládové koláčiky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Originálne žerbo rezy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Originálne žerbo rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Opitý izidor košíčky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Fantastický lacný poschodový krémeš
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Žĺtkové rezy, trochu inak
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Žĺtkové rezy, trochu inak

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Opitý izidor
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Opitý izidor

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Lieskovcovo čokoládové koláčiky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Lieskovcovo čokoládové koláčiky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

399 receptov

Lacné jedlá

579 receptov

Obed

983 receptov

Cuketa

134 receptov

Večera

846 receptov

Dezert

788 receptov

Raňajky

384 receptov

Pečivo

117 receptov
Recipe author image Paulina

Parížske rožky

Parížske rožky podľa klasického receptu. Kto nemá rád rastlinné tuky na pečenie, môže nahradiť maslom.

70
Minút
42
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Začneme cestom. Pripravíme si hrniec s vodou, ktorú privedieme do varu. Nad hrniec položíme misku na parný kúpeľ. Nad kúpeľom vyšľaháme vaječné bielka s kryštálovým cukrom. Šľaháme dovtedy, kým nevznikne hustá konzistencia, asi 8-10 minút. Pripravenú zmes necháme vychladiť.

2. Krok

V mixéri zomelieme vlašské orechy, ktoré po častiach spolu s hrubou múkou prisypeme do mierne schladenej zmesi. Premiešame a plníme cukrárske vrecká.

3. Krok

Pripravíme si plechy na pečenie, ktoré si vystelieme papierom na pečenie. Tvoríme rožteky, ktoré dáme ihneď zapiecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme približne 7 minút a potom rúru vypneme a necháme rožteky ešte chvíľku v pootvorenej rúre postáť.

4. Krok

Medzitým sa pustíme do plnky. Opäť si pripravíme parný kúpeľ, v ktorom vyšľaháme celé vajíčka s kryštálovým cukrom cca. 15 minút. Mala by nám vzniknúť pudingová konzistencia. Necháme vychladiť a potom po kúskoch pridáme Heru (alebo maslo) a preosiate kakao. Krémom naplníme cukrárske vrecko a na každý rožtek dáme bohatú vrstvu krému. A necháme v chlade.

5. Krok

Posledný krok je príprava čokoládovej polevy. Čokoládu s maslom za stáleho miešania roztopíme nad parou a necháme mierne schladiť. Rožteky potom namáčame v čokoládovej poleve a opäť s nimi do chladu.

6. Krok

Verím, že sa vám rožteky vydaria a stanú sa súčasťou každej oslavy, tak ako u nás.

Ingrediencie
Cesto
4 ks
vaječné bielka
250 g
mleté vlašské orechy
300 g
kryštálový cukor
3 pl
hrubá múka
Plnka
150 g
kryštálový cukor
5 ks
väčších vajec
4 pl
kakao
Čokoládový krém
300 g
horká čokoláda