:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dP5cfdzGHAdc9CcRYnQa/2e99bae94fa0db57c9dd40ab6dbf03.jpeg)
Overený recept na jednoduché makrónky
Našiel som tento recept na red velvet domáce makrónky, ktoré vydržia dlho, teda pokiaľ ich niekto nezje :)
Ingrediencie
Makrónky (na 24 mušlí t.j. 12 makróniek)
- 50 g práškového cukru
- 50 g mandľového prášku
- 1 lyžička kakao
- 1 lyžička červeného potravinového prášku
- 2 ks vaječného bielka
- 40 g kryštálový cukor
- 10 kvapiek červené potravinárske gélové farbivo
- 2 kvapky modré potravinárske gélové farbivo
Náplň
- 80 g smotanového syra
- 20 g práškového cukru
- 40 g mäkkého masla
Najnovšie letáky
Postup
Do mixéru si dáme práškový cukor, mandľový prášok, kakaový prášok a červený potravinový prášok, všetko spolu dôkladne premiešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dP5cfdzGHAdc9CcRYnQa/ee4551c00ec03e7962bf1fcba8eb64.png)
Zdroj: Youtube.com
Premiešanú zmes preosejeme cez sitko.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dP5cfdzGHAdc9CcRYnQa/bd0e09cdb2a3b615ac126269399233.png)
Zdroj: Youtube.com
Vyšľaháme si sneh z vaječných bielok do ktorého postupne všľaháme kryštálový cukor.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dP5cfdzGHAdc9CcRYnQa/1f271fae14c24f028f10e75daa8e82.png)
Zdroj: Youtube.com
Pridáme 10 kvapiek červeného a 2 kvapky modrého farbiva, celé spolu premiešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dP5cfdzGHAdc9CcRYnQa/8189534a6745c04dda94f9efdbe367.png)
Zdroj: Youtube.com
Prisypeme zmes, ktorú sme si pripravili na začiatku. Premiešame gumovou stierkou. Miešame, kým nemá cesto ťahavú konzistenciu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dP5cfdzGHAdc9CcRYnQa/33072ee333646cf8b2dd453626f9d5.png)
Zdroj: Youtube.com
Pomocou vrecúška si vytvarujeme makrónky na pečiacom papieri, urobíme ich hrubšie a potom ich sklepeme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dP5cfdzGHAdc9CcRYnQa/4bd7630fe59b412ec0d534b8833596.png)
Zdroj: Youtube.com
Necháme vysušiť 30-60 minút, aby boli na povrchu "zaschnuté".
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dP5cfdzGHAdc9CcRYnQa/9b586fabbe0899024a420ca214744c.png)
Zdroj: Youtube.com
Potom ich dáme piecť do rúry na 15 minút pri 140 stupňoch celzia. Hotové makrónky vyberieme na drevenú dosku a necháme ochladiť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dP5cfdzGHAdc9CcRYnQa/eb2ca9c5ec9bd1f70ca71f96c3502d.png)
Zdroj: Youtube.com
Pripravíme si krém, v miske zmiešame smotanový syr, práškový cukor a zmäknuté maslo. Dôkladne všetko spolu vymiešame, aby nám vznikol tuhý krém.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dP5cfdzGHAdc9CcRYnQa/4d34f8adc13131eb112f8218a72d5e.png)
Zdroj: Youtube.com
Krém naplníme do vrecúška a naplníme ním spodnú stranu makrónky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dP5cfdzGHAdc9CcRYnQa/fdf9d28c56864a75c0561ba12232d7.png)
Zdroj: Youtube.com
Nakoniec pridáme vrchnú časť a môžeme podávať, dobrú chuť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dP5cfdzGHAdc9CcRYnQa/e8f5b3bd34f0dfa14f2cf8bc327bf4.png)
Zdroj: Youtube.com