VIDEORECEPT Overený recept na jednoduché makrónky
Našiel som tento recept na red velvet domáce makrónky, ktoré vydržia dlho, teda pokiaľ ich niekto nezje :)
- 90Minút
- 12Počet porcií
Ingrediencie
Makrónky (na 24 mušlí t.j. 12 makróniek)
- 50 g práškového cukru
- 50 g mandľového prášku
- 1 lyžička kakaového prášku
- 1 lyžička červeného potravinového prášku
- 2 ks vaječného bielka
- 40 g kryštálového cukru
- 10 kvapiek červené potravinárske gélové farbivo
- 2 kvapky modré potravinárske gélové farbivo
Náplň
- 80 g smotanového syra
- 20 g práškového cukru
- 40 g mäkkého masla
Postup
Do mixéru si dáme práškový cukor, mandľový prášok, kakaový prášok a červený potravinový prášok, všetko spolu dôkladne premiešame.
Zdroj: Youtube.com
Premiešanú zmes preosejeme cez sitko.
Zdroj: Youtube.com
Vyšľaháme si sneh z vaječných bielok do ktorého postupne všľaháme kryštálový cukor.
Zdroj: Youtube.com
Pridáme 10 kvapiek červeného a 2 kvapky modrého farbiva, celé spolu premiešame.
Zdroj: Youtube.com
Prisypeme zmes, ktorú sme si pripravili na začiatku. Premiešame gumovou stierkou. Miešame, kým nemá cesto ťahavú konzistenciu.
Zdroj: Youtube.com
Pomocou vrecúška si vytvarujeme makrónky na pečiacom papieri, urobíme ich hrubšie a potom ich sklepeme.
Zdroj: Youtube.com
Necháme vysušiť 30-60 minút, aby boli na povrchu "zaschnuté".
Zdroj: Youtube.com
Potom ich dáme piecť do rúry na 15 minút pri 140 stupňoch celzia. Hotové makrónky vyberieme na drevenú dosku a necháme ochladiť.
Zdroj: Youtube.com
Pripravíme si krém, v miske zmiešame smotanový syr, práškový cukor a zmäknuté maslo. Dôkladne všetko spolu vymiešame, aby nám vznikol tuhý krém.
Zdroj: Youtube.com
Krém naplníme do vrecúška a naplníme ním spodnú stranu makrónky.
Zdroj: Youtube.com
Nakoniec pridáme vrchnú časť a môžeme podávať, dobrú chuť.
Zdroj: Youtube.com
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Overený recept na jednoduché makrónky
Našiel som tento recept na red velvet domáce makrónky, ktoré vydržia dlho, teda pokiaľ ich niekto nezje :)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dP5cfdzGHAdc9CcRYnQa/2e99bae94fa0db57c9dd40ab6dbf03.jpeg)
Do mixéru si dáme práškový cukor, mandľový prášok, kakaový prášok a červený potravinový prášok, všetko spolu dôkladne premiešame.
Premiešanú zmes preosejeme cez sitko.
Vyšľaháme si sneh z vaječných bielok do ktorého postupne všľaháme kryštálový cukor.
Pridáme 10 kvapiek červeného a 2 kvapky modrého farbiva, celé spolu premiešame.
Prisypeme zmes, ktorú sme si pripravili na začiatku. Premiešame gumovou stierkou. Miešame, kým nemá cesto ťahavú konzistenciu.
Pomocou vrecúška si vytvarujeme makrónky na pečiacom papieri, urobíme ich hrubšie a potom ich sklepeme.
Necháme vysušiť 30-60 minút, aby boli na povrchu "zaschnuté".
Potom ich dáme piecť do rúry na 15 minút pri 140 stupňoch celzia. Hotové makrónky vyberieme na drevenú dosku a necháme ochladiť.
Pripravíme si krém, v miske zmiešame smotanový syr, práškový cukor a zmäknuté maslo. Dôkladne všetko spolu vymiešame, aby nám vznikol tuhý krém.
Krém naplníme do vrecúška a naplníme ním spodnú stranu makrónky.
Nakoniec pridáme vrchnú časť a môžeme podávať, dobrú chuť.