REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TWQcHiYOa6DbNcHo2J3b/ac134b277fd6c82006101075eee381.jpeg)
Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty starých materí
Orechové rezy so žĺtkovou polevou
60 min
14
Božské orechové rezy podľa receptu od babičky.
60 min
14
Ingrediencie
porcií
24
Cesto
- 250 g maslo
- 200 g práškového cukru
- 250 g nasekaných vlašských orechov
- 150 g polohrubá múka
- 3 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 6 bielkov
- maslo na vymastenie plechu
- polohrubá múka na vysypanie plechu
Poleva
- 6 žĺtkov
- 250 g práškového cukru

REKLAMA
Postup
1. Krok
Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme mixérom dopenista. Potom primiešame orechy a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver metličkou zľahka primiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme a rovnomerne rozotrieme na plech vytretý maslom a vysypaný múkou. Pečieme v predhriatej rúre približne 25 minút pri 180 °C.
2. Krok
Žĺtky vymiešame mixérom s práškovým cukrom dohladka.Koláč vyberieme z rúry a na horúci natrieme žĺtkovú polevu, ktorá na koláči pekne zatuhne.
Dnes to idem vyskusat.. sama som zvedava... dakujem za super recept... ;)