REKLAMA
![Neskutočné čokoládovo-kokosové rezy Neskutočné čokoládovo-kokosové rezy](https://eu.tastescdn.net/thumbor/p9l5fuKh_SjNdDcNR1Gorij8Cao=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1Pm-7NwmcpvoEj-6Yg8x/b8a540d03fcfcfd31d00a89966c677.jpeg)
Zdroj: Canva
Neskutočné čokoládovo-kokosové rezy
Neskutočné kokosové rezy obalené v čokoláde.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
30
Cesto
- 200 g práškový cukor
- 1 bal vanilkový cukor
- 1 pl Med
- 1 ks vajce
- 300 g múka
- 1 bal kypriaci prášok
- 50 g maslo rozpustené
- 200 ml mlieko
- 1 kôra z citróna
Poleva
- 250 g práškový cukor
- 3 pl kakao
- 150 ml mlieko
- 100 g horkosladká čokoláda
- 1 bal vanilkový cukor
- 50 ml rum
- 50 g maslo
Na obaľovanie
- strúhaný kokos
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Do misky dáme práškový cukor, vanilkový cukor, vajíčko a med. Múku zmiešame s práškom do pečiva a preosejeme do misky k ostatným surovinám. Pridáme citrónovú kôru, mlieko a maslo. Cesto vymiešame mixérom.
2. Krok
Pripravené cesto vylejeme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou a pečieme vo vyhriatej rúre cca 15 až 20 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť a následne nakrájame na kocky alebo obdĺžniky.
3. Krok
Všetky suroviny na polevu dáme do menšieho hrnca a za občasného premiešania necháme, aby sa nám čokoláda roztopila a vznikla nám jemná poleva.
4. Krok
Kúsky cesta máčame v poleve a následne obaľujeme v strúhanom kokose.
Idem do toho a zrobim čim skôr.