Najlepšie griláž bez salka

REKLAMA

Jednoduchý a skvelý recept na chutné grilážky aj bez salka

  • 40Minút
  • 18Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
18
  • 200 g práškového cukru Pridané do
  • 4 žĺtka Pridané do
  • 200 g kryštálového cukru Pridané do
  • 200 g masla alebo Hery či Palmarínu Pridané do
  • 70 g mletých/nadrobno nasekaných vlašských orechov Pridané do
  • 3 tortové oblátky Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme tým, že si spolu v miske vyšľaháme žĺtka a práškový cukor do penista a odložíme stranou

2. Krok

Na panvicu s veľkou plochou si vysypeme kryštálový cukor, zatrasieme panvicou aby sa rovnomerne rozložil po panvici a zapneme stredný plameň (ak máte keramickú panvicu s bielym dnom, určite použite tú)

3. Krok

Teraz sa budeme pozerať na cukor (nemiešať, len sa pozerať) až kým sa z neho nezačne stávať tekutý jemne hnedý sirup. V tomto okamihu zbystríme pozornosť, aby nám karamel neprihorel (ak sa vám zdá, že veľmi hnedne, stačí nachvíľu dvihnúť panvicu a robiť s ňou krúživé pohyby vo vzduchu, aby sa trochu ochladil)

4. Krok

Keď je už takmer všetok cukor roztopený (a už nevidno žiaden biely cukor) tak ho môžeme trochu zamiešať s vareškou, aby sa rovnomerne všade celý roztopil

5. Krok

Stihaneme plameň na nízky a do tekutého karamelu pridávame na tenké plátky nakrájané maslo (alebo Heru či Palmarín) po kúskoch a zamiešavame ho rýchlymi pohybmi s vareškou do karamelu (nie všetok tuk sa vstrebe do karamelu - tak to má byť)

6. Krok

Po roztopení posledného kúsku masla rýchlym miešaním primiešame našu žĺtkovo-cukrovú zmes, opäť po častiach a miešame až kým nevznikne jemná karamelová zmes. Na záver už len pridáme mleté vlašské orechy, odstavíme a necháme trošičku vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme na tácku prvú tortovú oblátku a rozotrieme na ňu rovnomerne polovicu pripravenej plnky

7. Krok

Prikryjeme druhou oblátkou a nalejeme druhú polovicu plnky. Opäť prikryjeme oblátkou, zakryjeme papierom na pečenie a zaťažíme dvomi ťažšími doskami na krájanie. Necháme stvrdnúť cez noc na stole (my grilážky nedávame do chladničky)

8. Krok

Ráno nakrájame na kocky (my krájame 4,5cmx4,5cm veľké kocky - to je 9 tých mini kocičiek na oblátke) a podávame

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

Perfektné.

Podobné recepty

Krehké linecké koláčiky
Recept od prémiového používateľa
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pudingovo - Proteinellové lístkové koláčiky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pudingovo - Proteinellové lístkové koláčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Koláč orgazmus

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pudingový koláč so šľahačkou
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pudingový koláč so šľahačkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krehké orechové rožteky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krehké orechové rožteky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Londýnske rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Venčeky z odpaľovaného cesta
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Venčeky z odpaľovaného cesta

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Krehké linecké koláčiky
Recept od prémiového používateľa
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pudingovo - Proteinellové lístkové koláčiky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pudingovo - Proteinellové lístkové koláčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Koláč orgazmus

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pudingový koláč so šľahačkou
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pudingový koláč so šľahačkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krehké orechové rožteky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krehké orechové rožteky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Londýnske rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Venčeky z odpaľovaného cesta
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Venčeky z odpaľovaného cesta

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

789 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

676 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image David719

Najlepšie griláž bez salka

Jednoduchý a skvelý recept na chutné grilážky aj bez salka

40
Minút
18
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Začneme tým, že si spolu v miske vyšľaháme žĺtka a práškový cukor do penista a odložíme stranou

2. Krok

Na panvicu s veľkou plochou si vysypeme kryštálový cukor, zatrasieme panvicou aby sa rovnomerne rozložil po panvici a zapneme stredný plameň (ak máte keramickú panvicu s bielym dnom, určite použite tú)

3. Krok

Teraz sa budeme pozerať na cukor (nemiešať, len sa pozerať) až kým sa z neho nezačne stávať tekutý jemne hnedý sirup. V tomto okamihu zbystríme pozornosť, aby nám karamel neprihorel (ak sa vám zdá, že veľmi hnedne, stačí nachvíľu dvihnúť panvicu a robiť s ňou krúživé pohyby vo vzduchu, aby sa trochu ochladil)

4. Krok

Keď je už takmer všetok cukor roztopený (a už nevidno žiaden biely cukor) tak ho môžeme trochu zamiešať s vareškou, aby sa rovnomerne všade celý roztopil

5. Krok

Stihaneme plameň na nízky a do tekutého karamelu pridávame na tenké plátky nakrájané maslo (alebo Heru či Palmarín) po kúskoch a zamiešavame ho rýchlymi pohybmi s vareškou do karamelu (nie všetok tuk sa vstrebe do karamelu - tak to má byť)

6. Krok

Po roztopení posledného kúsku masla rýchlym miešaním primiešame našu žĺtkovo-cukrovú zmes, opäť po častiach a miešame až kým nevznikne jemná karamelová zmes. Na záver už len pridáme mleté vlašské orechy, odstavíme a necháme trošičku vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme na tácku prvú tortovú oblátku a rozotrieme na ňu rovnomerne polovicu pripravenej plnky

7. Krok

Prikryjeme druhou oblátkou a nalejeme druhú polovicu plnky. Opäť prikryjeme oblátkou, zakryjeme papierom na pečenie a zaťažíme dvomi ťažšími doskami na krájanie. Necháme stvrdnúť cez noc na stole (my grilážky nedávame do chladničky)

8. Krok

Ráno nakrájame na kocky (my krájame 4,5cmx4,5cm veľké kocky - to je 9 tých mini kocičiek na oblátke) a podávame

Ingrediencie
200 g
práškového cukru
4
žĺtka
200 g
kryštálového cukru
200 g
masla alebo Hery či Palmarínu
70 g
mletých/nadrobno nasekaných vlašských orechov
3
tortové oblátky