REKLAMA
![Najlepšia vianočná štóla Najlepšia vianočná štóla](https://eu.tastescdn.net/thumbor/3E1HG6QhjnqBglvuX26byeiPPi8=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/9zOSESB2KkNmb_loQqhi/b92f9110c2725c22cdf3cabfb50525.jpeg)
Zdroj: pixabay
Najlepšia vianočná štóla
Vianočná štóla s kandizovaným ovocím.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 kg múka
- 10 g soľ
- 100 g cukor
- 80 g droždie
- 600 g maslo
- 2 ks vajce
- 375 ml mlieko
- 100 g citronát
- 100 g kandizovaná pomarančová kôra
- 300 g hrozienka
- 125 ml rum
- 100 g práškový cukor
- 200 g mandľová múka
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Ako prvé si pripravíme kvások. Do vlažného mlieka, rozmrvíme droždie a dáme troška cukru. Necháme ho nabehnúť.
2. Krok
Do misy si dáme múku, soľ, cukor, vajíčka, 500g roztopeného masla. Prilejeme kvások a spracujeme cesto.
3. Krok
Cesto jemne posypeme múkou a necháme ho vykysnúť. Nasekamé si mandle, kandizované ovocie, hrozienka a zalejeme to rumom.
4. Krok
Zmes zapracujeme do cesta a necháme ho opäť podkysnúť. cesto vytvarujeme do tvaru štóly a pečieme ju vo vyhriatej rúre na 175 stupňov do hneda.
5. Krok
Upečenú štólu potrieme roztopeným maslom a poprášime práškovým cukrom. Zabalíme ju do fólie a alobalu a necháme odležať 2 týždne.