Zdroj: Canva
Najlepšia silvestrovská kapustnica
Slovenská kapustnica recept, ideálna na privítanie Nového roka.
- 100Minút
- 6Počet porcií
Ingrediencie
- 2 kg kapusta kyslá (kvasená)
- 1 kg pliecko bravčové
- 700 g domáca klobása údená
- 1 ks väčšia cibuľa
- kmín
- bobkový list
- 20 g hríby sušené
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 pl paprika červená mletá
- olej
- korenie čierne mleté
- list bobkový
- celé korenie čierne
- soľ
- 200 g smotana kyslá
- 3 l voda
Postup
Cibuľu pokrájame na kocky a opražíme na oleji dosklovita, pridáme malé kúsky cesnaku, na kocky pokrájané bravčové pliecko, spolu dusíme. Odstavíme a pridáme červenú mletú papriku, premiešame.
Pridáme kapustu, mleté čierne korenie, sušené hríby (premyté vo vode).
Pridáme rascu, bobkový list a korenie.
Kapustu pridáme aj so šťavou, ale ak je veľmi kyslá, prepláchneme ju studenou vodou.
Zalejeme vodou a varíme spolu asi hodinu. Vodu prilievame podľa potreby.
Pridáme klobásu a varíme spolu ešte 40 minút. Potom klobásu vyberieme, pokrájame na kolieska a vrátime naspäť. Necháme prevrieť a dochutíme.
Podávame s chlebom a lyžicou kyslej smotany. Dobrú chuť
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Najlepšia silvestrovská kapustnica
Slovenská kapustnica recept, ideálna na privítanie Nového roka.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TL4ehXB0SPwjrLkQ-jhR/f9cb490ed3f6d19c5f9f16b8c439bd.jpeg)
Cibuľu pokrájame na kocky a opražíme na oleji dosklovita, pridáme malé kúsky cesnaku, na kocky pokrájané bravčové pliecko, spolu dusíme. Odstavíme a pridáme červenú mletú papriku, premiešame.
Pridáme kapustu, mleté čierne korenie, sušené hríby (premyté vo vode).
Pridáme rascu, bobkový list a korenie.
Kapustu pridáme aj so šťavou, ale ak je veľmi kyslá, prepláchneme ju studenou vodou.
Zalejeme vodou a varíme spolu asi hodinu. Vodu prilievame podľa potreby.
Pridáme klobásu a varíme spolu ešte 40 minút. Potom klobásu vyberieme, pokrájame na kolieska a vrátime naspäť. Necháme prevrieť a dochutíme.
Podávame s chlebom a lyžicou kyslej smotany. Dobrú chuť