VIDEORECEPT Najlepšia jahodová torta
Naozaj rýchla jahodová torta, výborná šťavnatá.
- 60Minút
- 8Počet porcií
Ingrediencie
Cesto
- 2 veľké vajcia
- 100 g cukor
- 90 g polohrubá múka
- 10 g kukuričný škrob
- 15 g rozpustené maslo
- 25 g mlieko
Krém
- 400 g šľahačka
- 20 g práškový cukor
- 250 g krájané jahody
Postup
V mise si vyšlaháme vajcia spolu s cukrom. Pridáme múku, kukuričný škrob, mlieko a maslo. Vypracujeme hladké cesto. Dáme ho piecť do tortovej formy na 170 stupňov asi na 30 minút.
Zatiaľ ako sa cesto pečie si vyšľaháme šľahačku spolu s cukrom. K vyšľahanej šľahačke pridáme nakrájané čerstvé jahody. Spolu premiešame.
Upečený korpus rozrežeme na tri rovnaké časti. Na každý plát cesta dáme cukrový sirup a navrstvíme krém. Opakujem pri všetkých troch plátoch.
Keď je torta naplnená, potrieme ju krémom aj zvrchu a pekne uhladíme. Podľa fantázie môžeme dozdobiť už len šľahačkou a jahodami.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Najlepšia jahodová torta
Naozaj rýchla jahodová torta, výborná šťavnatá.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dRxjAcg6ldElfEO1FByI/b6ce12c278c2cfd3d00790ed28a2ee.jpeg)
V mise si vyšlaháme vajcia spolu s cukrom. Pridáme múku, kukuričný škrob, mlieko a maslo. Vypracujeme hladké cesto. Dáme ho piecť do tortovej formy na 170 stupňov asi na 30 minút.
Zatiaľ ako sa cesto pečie si vyšľaháme šľahačku spolu s cukrom. K vyšľahanej šľahačke pridáme nakrájané čerstvé jahody. Spolu premiešame.
Upečený korpus rozrežeme na tri rovnaké časti. Na každý plát cesta dáme cukrový sirup a navrstvíme krém. Opakujem pri všetkých troch plátoch.
Keď je torta naplnená, potrieme ju krémom aj zvrchu a pekne uhladíme. Podľa fantázie môžeme dozdobiť už len šľahačkou a jahodami.