Najlepšia jahodová torta

VIDEORECEPT Najlepšia jahodová torta

REKLAMA

Naozaj rýchla jahodová torta, výborná šťavnatá.

  • 60Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Cesto

  • 2 veľké vajcia Pridané do
  • 100 g cukor Pridané do
  • 90 g polohrubá múka Pridané do
  • 10 g kukuričný škrob Pridané do
  • 15 g rozpustené maslo Pridané do
  • 25 g mlieko Pridané do

Krém

  • 400 g šľahačka Pridané do
  • 20 g práškový cukor Pridané do
  • 250 g krájané jahody Pridané do
REKLAMA

Postup

00:00 / 00:00
1. Krok

V mise si vyšlaháme vajcia spolu s cukrom. Pridáme múku, kukuričný škrob, mlieko a maslo. Vypracujeme hladké cesto. Dáme ho piecť do tortovej formy na 170 stupňov asi na 30 minút.

Najlepšia jahodová torta - krok prípravy 1
2. Krok

Zatiaľ ako sa cesto pečie si vyšľaháme šľahačku spolu s cukrom. K vyšľahanej šľahačke pridáme nakrájané čerstvé jahody. Spolu premiešame.

Najlepšia jahodová torta - krok prípravy 2
3. Krok

Upečený korpus rozrežeme na tri rovnaké časti. Na každý plát cesta dáme cukrový sirup a navrstvíme krém. Opakujem pri všetkých troch plátoch.

Najlepšia jahodová torta - krok prípravy 3
4. Krok

Keď je torta naplnená, potrieme ju krémom aj zvrchu a pekne uhladíme. Podľa fantázie môžeme dozdobiť už len šľahačkou a jahodami.

Najlepšia jahodová torta - krok prípravy 4

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Marhuľové oči

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Lieskovcová bábovka s karobom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Lieskovcová bábovka s karobom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný recept podľa môjho gusta

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Machová torta
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Machová torta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Marhuľové oči

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Lieskovcová bábovka s karobom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Lieskovcová bábovka s karobom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný recept podľa môjho gusta

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Machová torta
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Machová torta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image lucia.priedhorska

Najlepšia jahodová torta

Naozaj rýchla jahodová torta, výborná šťavnatá.

60
Minút
8
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

V mise si vyšlaháme vajcia spolu s cukrom. Pridáme múku, kukuričný škrob, mlieko a maslo. Vypracujeme hladké cesto. Dáme ho piecť do tortovej formy na 170 stupňov asi na 30 minút.

2. Krok

Zatiaľ ako sa cesto pečie si vyšľaháme šľahačku spolu s cukrom. K vyšľahanej šľahačke pridáme nakrájané čerstvé jahody. Spolu premiešame.

3. Krok

Upečený korpus rozrežeme na tri rovnaké časti. Na každý plát cesta dáme cukrový sirup a navrstvíme krém. Opakujem pri všetkých troch plátoch.

4. Krok

Keď je torta naplnená, potrieme ju krémom aj zvrchu a pekne uhladíme. Podľa fantázie môžeme dozdobiť už len šľahačkou a jahodami.

Ingrediencie
Cesto
2
veľké vajcia
100 g
cukor
90 g
polohrubá múka
10 g
kukuričný škrob
15 g
rozpustené maslo
25 g
mlieko
Krém
400 g
šľahačka
20 g
práškový cukor
250 g
krájané jahody