REKLAMA
![Najlepšia jahodová torta Najlepšia jahodová torta](https://eu.tastescdn.net/thumbor/BitetkS375hPK0dJMcij7-npfBA=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dRxjAcg6ldElfEO1FByI/b6ce12c278c2cfd3d00790ed28a2ee.jpeg)
Najlepšia jahodová torta
Naozaj rýchla jahodová torta, výborná šťavnatá.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 2 vajce
- 100 g cukor
- 90 g polohrubá múka
- 10 g kukuričný škrob
- 15 g maslo rozpustené
- 25 g mlieko
Krém
- 400 g šľahačka
- 20 g práškový cukor
- 250 g jahoda
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
V mise si vyšlaháme vajcia spolu s cukrom. Pridáme múku, kukuričný škrob, mlieko a maslo. Vypracujeme hladké cesto. Dáme ho piecť do tortovej formy na 170 stupňov asi na 30 minút.
![Najlepšia jahodová torta - krok prípravy 1 Najlepšia jahodová torta - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/ZtkNcLlgAqIVnPN5HRLIwPL2s1Q=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dRxjAcg6ldElfEO1FByI/f2cc0e0873cb129fbc6f89deda7c64.jpeg)
2. Krok
Zatiaľ ako sa cesto pečie si vyšľaháme šľahačku spolu s cukrom. K vyšľahanej šľahačke pridáme nakrájané čerstvé jahody. Spolu premiešame.
![Najlepšia jahodová torta - krok prípravy 1 Najlepšia jahodová torta - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/JuZmP_xvuaM--bo0WHHZwvLUvmA=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dRxjAcg6ldElfEO1FByI/3b8939db048c281189b06de8143a1a.jpeg)
3. Krok
Upečený korpus rozrežeme na tri rovnaké časti. Na každý plát cesta dáme cukrový sirup a navrstvíme krém. Opakujem pri všetkých troch plátoch.
![Najlepšia jahodová torta - krok prípravy 1 Najlepšia jahodová torta - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/LoS0CIb76yVC2D8jdRt4I2KVNTY=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dRxjAcg6ldElfEO1FByI/608ac5add15838020b822013670c60.jpeg)
4. Krok
Keď je torta naplnená, potrieme ju krémom aj zvrchu a pekne uhladíme. Podľa fantázie môžeme dozdobiť už len šľahačkou a jahodami.
![Najlepšia jahodová torta - krok prípravy 1 Najlepšia jahodová torta - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/bHzYBQFJROfeLyUzPpkINhxeIaM=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dRxjAcg6ldElfEO1FByI/2eb0a1ae0792c5b7e748103734c839.jpeg)