Muffiny s ríbezľami a čokoládou

REKLAMA

Je sezóna ríbezlí a v našej záhrade ich máme dosť, tak som neodolala a muffiny boli na svete... je to rýchlovka.

  • 40Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 125 maslo
  • 100 práškový cukor
  • balíček vanilínový cukor
  • ks vajec
  • 125 ml vlažné mlieko
  • 250 polohrubá múka
  • kl prášok do pečiva
  • 50 horká čokoláda
  • trochu čerstvé ríbezle
REKLAMA

Postup

1. Krok

Postup: maslo izbovej teploty vyšľaháme elektrickým šľahačom s cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme vajíčka a prešľaháme. Striedavo pridávame vlažné mlieko a preosiatu múku s práškom do pečiva.

2. Krok

Ríbezle odstopkujeme, umyjeme, necháme mierne oschnúť, čokoládu posekáme na drobné kúsky a vareškou jemne zamiešame do cesta. Trochou ríbezlí a čokolády posypeme aj povrch muffín. Pečieme v muffinovej forme v papierových košíčkoch, ktoré naplníme do 3/4. Upečieme pri teplote 180°C 20 minút. Teplota a čas sú iba orientačné.

3. Krok

Necháme vychladnúť. Povrch posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0
3 months ago

Toto je jedlo, ktoré vždy chutí a nikdy sa nepreje. Tuším ho zajtra varím:-))