:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/t_3a6mBoaO3J58-n5Mnk/03166360b8b9e36e5511bbec3b983b.jpeg)
Mini pavlovky
Obľúbené zákusky praskajúce na jazýčku
Ingrediencie
pavlovky
- 4 ks bielok
- 230 gramov cukor krupica
- 2 pl kukuričný škrob
- 2 čl vínny ocot
krém
- 250 g smotana na šľahanie
- 250 g mascarpone
- 1 vanilkový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Bielky vyšľaháme najprv pomaly do polotuha, potom zvýšime otáčky a prisypeme cukor. Vyšľaháme na poriadne tuhý sneh... špička na snehu musí držať. Potom už len vareškou primiešame škrob a ocot.
Sneh dáme do cukrárskeho vrecúška s ozdobnou špičkou a "tlacime" na plech vystlaný papierom. Najprv nastriekame dno Pavlovky a na dno po okrajoch nastriekame boky tortičky asi 2x vyššie ako dno. Tortičky striekame ďalej od seba.
Rúru si nahrejeme na 130 st. a vložíme plech s nastriekanými pavlovkami a ihneď znížime teplotu na 90 st. Pečieme 90 minút. Potom rúru vypneme a necháme pavlovky v rúre pri zatvorených dvierkach odstáť 2 hodiny.
Vlažné pavlovky sa pekne odlepia od papiera a sú tvrdé a chrumkavé.
Hotové ich naplníme krémom asi 1-2 hodiny pred podávaním, aby troška zmäkli.
Šľahačku vyšľaháme do polotuha, pridáme mascarpone, vanilínový cukor a došľaháme. Plníme za pomoci vrecka s ozdobnou špičkou tak, že vyplníme celý vnútorný priestor pavlovky krémom a ozdobíme ovocím.
Ak chceme, môžeme si pavlovky napiecť do zásoby a potom ich uskladňujeme v plechovej dóze v potravinovej skrinke aj 1 mesiac aj viac. Nič sa im nestane.