REKLAMA

Mini pavlovky

Obľúbené zákusky praskajúce na jazýčku

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

pavlovky

  • 4 ks bielok Pridané do
  • 230 gramov cukor krupica Pridané do
  • 2 pl kukuričný škrob Pridané do
  • 2 čl vínny ocot Pridané do

krém

  • 250 g smotana na šľahanie Pridané do
  • 250 g mascarpone Pridané do
  • 1 vanilkový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

240 min.
1. Krok

Bielky vyšľaháme najprv pomaly do polotuha, potom zvýšime otáčky a prisypeme cukor. Vyšľaháme na poriadne tuhý sneh... špička na snehu musí držať. Potom už len vareškou primiešame škrob a ocot.

2. Krok

Sneh dáme do cukrárskeho vrecúška s ozdobnou špičkou a "tlacime" na plech vystlaný papierom. Najprv nastriekame dno Pavlovky a na dno po okrajoch nastriekame boky tortičky asi 2x vyššie ako dno. Tortičky striekame ďalej od seba.

3. Krok

Rúru si nahrejeme na 130 st. a vložíme plech s nastriekanými pavlovkami a ihneď znížime teplotu na 90 st. Pečieme 90 minút. Potom rúru vypneme a necháme pavlovky v rúre pri zatvorených dvierkach odstáť 2 hodiny.

4. Krok

Vlažné pavlovky sa pekne odlepia od papiera a sú tvrdé a chrumkavé.

5. Krok

Hotové ich naplníme krémom asi 1-2 hodiny pred podávaním, aby troška zmäkli.

6. Krok

Šľahačku vyšľaháme do polotuha, pridáme mascarpone, vanilínový cukor a došľaháme. Plníme za pomoci vrecka s ozdobnou špičkou tak, že vyplníme celý vnútorný priestor pavlovky krémom a ozdobíme ovocím.

7. Krok

Ak chceme, môžeme si pavlovky napiecť do zásoby a potom ich uskladňujeme v plechovej dóze v potravinovej skrinke aj 1 mesiac aj viac. Nič sa im nestane.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4939 receptov

Lacné jedlá

1546 receptov

Kuracie mäso

796 receptov

Mäsité jedlá

2278 receptov

Dezert

3822 receptov

Nátierky

336 receptov

Raňajky

1531 receptov