:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/62XZ-0aue2Ul2_c5si6b/2763c33f524fa2c6d4ed8c84c16039.jpeg)
Čokoládovo arašidové ovsené košíčky
Tieto čokoládovo-arašidovo-maslové ovsené košíčky sú tak lahodnou a zdravou sladkou pochúťkou a ich príprava je naozaj veľmi jednoduchá.
Ingrediencie
- 80 g arašidového masla
- 80 g tekutého sladidla med javorový sirup
- 160 g ovsených vločiek
- 100 g horkej čokolády
- 50 g mlieka voliteľné
Najnovšie letáky
Postup
V miske zmiešajte arašidové maslo a tekuté sladidlo. Miešajte, kým nevznikne hladká a dobre premiešaná zmes.
Vmiešajte ovsené vločky (a štipku soli, ak používate nesolené arašidové maslo).
Z cesta vytvarujte guľôčky rovnakej veľkosti. Každú guľôčku pevne pritlačte na dno silikónovej formy na muffiny a pevne ich utlačte, aby ste vytvorili pevný základ. Prípadne zmes vtlačte do malej misky alebo do formy na chlieb, ak robíte tyčinky.
Rozpustite čokoládu + mlieko.
Roztopenú čokoládu rovnomerne rozotrite na každý košíček tak, aby úplne pokryla povrch.
Vložte misku do mrazničky aspoň na 30 minút alebo kým košíčky nestuhnú.
Po stuhnutí vyberte košíčky zo silikónovej misky. Skladujte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke až týždeň alebo v mrazničke až tri mesiace.