:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/q6qL1_LGRoNFezbci8zn/2cd9ad0a0e45a303a00cfc3ca49bd6.jpeg)
Medovo-horčicové kuracie stripsy s pomarančovo-zeleninovým šalátom
Každému odporúčame pripraviť si kuracie kúsky obaľované parmezánom a horčicou opekané v rúre. Doplníme medovo-horčicovou omáčkou a šalátom zo zeleniny a pomaranča
Ingrediencie
- cesnak
- citrón
- dijonská horčica
- kuracie prsia
- mrkva
- olivový olej
- parmezán
- pomaranč
- šalotky
- strúhanka
- Uhorka
- Paprika sladká mletá
- soľ
- čierneho korenia
Postup
V hlbokom tanieri spolu zmiešame strúhanku, nastrúhaný parmezán, papriku, soľ a čierne korenie.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/q6qL1_LGRoNFezbci8zn/b364a56c1117a33935fb946d1eafe4.jpeg)
Zdroj: Facebook: Recepty na chudnutie
V druhom hlbokom tanieri spolu zmiešame polovicu olivového oleja, polovicu horčice a polovicu medu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/q6qL1_LGRoNFezbci8zn/12398da9b4d6d738abbdce7571f401.jpeg)
Zdroj: Facebook: Recepty na chudnutie
Prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na pásiky. Mäso obalíme najprv v horčicovo-medovej zmesi, a potom parmezánovej strúhanke. Jednotlivé kúsky poukladáme na papier na pečenie a pečieme na plechu v rozohriatej rúre na 200 stupňov 20 minút. Pootáčame.
V miske zmiešame šťavu z citróna, zvyšok olivového oleja, soľ a čierne korenie. Ku dresingu nastrúhame na strúhadle uhorku a mrkvu. Šalotku nakrájame na polmesiačiky, pomaranč očistíme a mesiačiky nakrájame na malé kúsky a oba presunieme do misky.
V malej miske zmiešame zvyšok horčice, zvyšok medu a prelisovaný cesnak.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/q6qL1_LGRoNFezbci8zn/d2fce9ef0b7e8d3a9ccd0a494d743b.jpeg)
Zdroj: Facebook: Recepty na chudnutie
Keď je mäso upečené, rozdelíme ho do tanierov a podávame so šalátom a medovo-horčicovou omáčkou. Dobrú chuť!
Komentáre (2)
Naj, receptik, ktory som nasla. Uplne super podla mojej chuti. Dakujem Vam.
Vyzerá to super. No idem dnes vyskúšať. Škoda že nie je napísaná gramáž, koľko čoho.