REKLAMA
Makové slimáky

Makové slimáky

Jednoduché, rýchle, bez kysnutia, chutné, z pár ingrediencií.... to sú tieto slimáčky

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20

◾Cesto

  • 150 g bieleho gréckeho jogurtu Pridané do
  • 300 g hladkej špaldovej múky Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 6 g Prášku do pečiva Pridané do
  • 60 g masla Pridané do

Plnka

  • 250 g mletého maku Pridané do
  • 150 g slivkového lekváru Pridané do
  • 100 ml mlieka Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Múku zmiešame s práškom do pečiva. Pridáme jogurt a vajce a jemne premiešame.

2. Krok

Následne do tejto zmesi nastrúhame maslo izbovej teploty, premiešame a ručne vypracujeme cesto. Cesto odložíme na 20-30 minút do chladničky.

3. Krok

Pripravené cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske. Potrieme plnkou, ktorú si pripravíme zmiešaním maku, lekváru a vlažného mlieka.

4. Krok

Cesto zrolujeme ako štrúdľu a krájame na slimáky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch do zlatista.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov