REKLAMA

Losos so syrovo-špenátovou plnkou

REKLAMA
Silvestrovské jednohubky a pohostenie – Poďme si užiť koniec roka s dobrým jedlom

Recept nájdeš v tomto článku

Silvestrovské jednohubky a pohostenie – Poďme si užiť koniec roka s dobrým jedlom

Ingrediencie

porcií
4

Losos

  • 4 kus čerstvý losos Pridané do
  • 4 polievková lyžica olivový olej Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • rozmarín Pridané do
  • citrónová šťava Pridané do

Plnka

  • 50 g mozzarella Pridané do
  • 30 g parmezán Pridané do
  • 100 g smotanový syr (cream cheese) Pridané do
  • 1 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 15 g špenát Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Pomocou ostrého noža urobte do jednotlivých lososových filetov rez stredom, aby vám vznikla taká kapsa, ktorú budete plniť. Plnku si pripravíte nastrúhaním mozzarely a parmezánu a zmiešaním so všetkými ďalšími surovinami. Lyžicou plníte postupne každý filet, plnkou nešetrite.

2. Krok

Takto naplnené filety lososa ešte osoľte, okoreňte a položte ich kožou dole na panvicu s rozohriatym olivovým olejom zmiešaným s kúskom masla. Smažte z oboch strán 5-6 minút. Počas smaženia vytlačte na filety šťavu z polovice citróna a prihoďte aj dve vetvičky rozmarínu. Neustále filety polievajte výpekom. Keď bude losos krásne červený a upečený zvrchu do chrumkava môžete ho vybrať z panvice a podávať s čerstvou zeleninou alebo zemiakmi.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4985 receptov

Mäsité jedlá

2296 receptov

Kuracie mäso

802 receptov

Rýchle jedlá

4240 receptov

Večera

4704 receptov

Lacné jedlá

1558 receptov

Zaváranie

154 receptov

Banán

461 receptov

Nátierky

340 receptov