Losos so syrovo-špenátovou plnkou

REKLAMA
  • 45Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Losos

  • 4 ks čerstvý losos Pridané do
  • 4 pl olivový olej Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • rozmarín Pridané do
  • citrónová šťava Pridané do

Plnka

  • 50 g mozzarella Pridané do
  • 30 g parmezán Pridané do
  • 100 g smotanového syra (cream cheese) Pridané do
  • 1 strúčik cesnaku Pridané do
  • 15 g špenát Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Pomocou ostrého noža urobte do jednotlivých lososových filetov rez stredom, aby vám vznikla taká kapsa, ktorú budete plniť. Plnku si pripravíte nastrúhaním mozzarely a parmezánu a zmiešaním so všetkými ďalšími surovinami. Lyžicou plníte postupne každý filet, plnkou nešetrite.

2. Krok

Takto naplnené filety lososa ešte osoľte, okoreňte a položte ich kožou dole na panvicu s rozohriatym olivovým olejom zmiešaným s kúskom masla. Smažte z oboch strán 5-6 minút. Počas smaženia vytlačte na filety šťavu z polovice citróna a prihoďte aj dve vetvičky rozmarínu. Neustále filety polievajte výpekom. Keď bude losos krásne červený a upečený zvrchu do chrumkava môžete ho vybrať z panvice a podávať s čerstvou zeleninou alebo zemiakmi.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (2)

4.5

som rada, že si ma inšpirovala čo dnes pripraviť :-)

mnaaaaaaam

Podobné recepty

Losos s restovanou zeleninou
Recept od prémiového používateľa
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 19

Losos v horčicovo medovej marináde so zemiakovou kašou

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 19
Losos so zeleninovým šalátom
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Losos so zeleninovým šalátom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Losos s pistáciovou krustou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Gratinovaná ryba
Recept od prémiového používateľa
4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 10

Gratinovaná ryba

4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 10
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Pečený losos s feniklom a paradajkami

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Gnocchi s omáčkou z tekvice hokkaido
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Losos s restovanou zeleninou
Recept od prémiového používateľa
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 19

Losos v horčicovo medovej marináde so zemiakovou kašou

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 19
Losos so zeleninovým šalátom
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Losos so zeleninovým šalátom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Losos s pistáciovou krustou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Gratinovaná ryba
Recept od prémiového používateľa
4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 10

Gratinovaná ryba

4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 10
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Pečený losos s feniklom a paradajkami

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Gnocchi s omáčkou z tekvice hokkaido
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

677 receptov

Raňajky

330 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

678 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

482 receptov
Recipe author image Hela

Losos so syrovo-špenátovou plnkou

45
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Pomocou ostrého noža urobte do jednotlivých lososových filetov rez stredom, aby vám vznikla taká kapsa, ktorú budete plniť. Plnku si pripravíte nastrúhaním mozzarely a parmezánu a zmiešaním so všetkými ďalšími surovinami. Lyžicou plníte postupne každý filet, plnkou nešetrite.

2. Krok

Takto naplnené filety lososa ešte osoľte, okoreňte a položte ich kožou dole na panvicu s rozohriatym olivovým olejom zmiešaným s kúskom masla. Smažte z oboch strán 5-6 minút. Počas smaženia vytlačte na filety šťavu z polovice citróna a prihoďte aj dve vetvičky rozmarínu. Neustále filety polievajte výpekom. Keď bude losos krásne červený a upečený zvrchu do chrumkava môžete ho vybrať z panvice a podávať s čerstvou zeleninou alebo zemiakmi.

Ingrediencie
Losos
4 ks
čerstvý losos
4 pl
olivový olej
soľ a korenie
rozmarín
citrónová šťava
Plnka
50 g
mozzarella
30 g
parmezán
100 g
smotanového syra (cream cheese)
1
strúčik cesnaku
15 g
špenát