REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cBjyaYizYE8-07vHOUhz/e3452ab4be41a71e0d0fd01be159e876.jpg)
Losos so syrovo-špenátovou plnkou
45 min
2
45 min
2
Ingrediencie
porcií
4
Losos
- 4 ks čerstvý losos
- 4 pl olivový olej
- soľ a korenie
- rozmarín
- citrónová šťava
Plnka
- 50 g mozzarella
- 30 g parmezán
- 100 g smotanový syr (cream cheese)
- 1 strúčiky cesnaku
- 15 g špenát

REKLAMA
Postup
1. Krok
Pomocou ostrého noža urobte do jednotlivých lososových filetov rez stredom, aby vám vznikla taká kapsa, ktorú budete plniť. Plnku si pripravíte nastrúhaním mozzarely a parmezánu a zmiešaním so všetkými ďalšími surovinami. Lyžicou plníte postupne každý filet, plnkou nešetrite.
2. Krok
Takto naplnené filety lososa ešte osoľte, okoreňte a položte ich kožou dole na panvicu s rozohriatym olivovým olejom zmiešaným s kúskom masla. Smažte z oboch strán 5-6 minút. Počas smaženia vytlačte na filety šťavu z polovice citróna a prihoďte aj dve vetvičky rozmarínu. Neustále filety polievajte výpekom. Keď bude losos krásne červený a upečený zvrchu do chrumkava môžete ho vybrať z panvice a podávať s čerstvou zeleninou alebo zemiakmi.
Komentáre (2)
mnaaaaaaam
som rada, že si ma inšpirovala čo dnes pripraviť :-)