dní
hod.
min.

Losos so syrovo-špenátovou plnkou

REKLAMA
  • 45Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Losos

  • ks čerstvý losos
  • pl olivový olej
  • soľ a korenie
  • rozmarín
  • citrónová šťava

Plnka

  • 50 mozzarella
  • 30 parmezán
  • 100 smotanového syra (cream cheese)
  • strúčik cesnaku
  • 15 špenát
REKLAMA

Postup

1. Krok

Pomocou ostrého noža urobte do jednotlivých lososových filetov rez stredom, aby vám vznikla taká kapsa, ktorú budete plniť. Plnku si pripravíte nastrúhaním mozzarely a parmezánu a zmiešaním so všetkými ďalšími surovinami. Lyžicou plníte postupne každý filet, plnkou nešetrite.

2. Krok

Takto naplnené filety lososa ešte osoľte, okoreňte a položte ich kožou dole na panvicu s rozohriatym olivovým olejom zmiešaným s kúskom masla. Smažte z oboch strán 5-6 minút. Počas smaženia vytlačte na filety šťavu z polovice citróna a prihoďte aj dve vetvičky rozmarínu. Neustále filety polievajte výpekom. Keď bude losos krásne červený a upečený zvrchu do chrumkava môžete ho vybrať z panvice a podávať s čerstvou zeleninou alebo zemiakmi.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0
4 months ago

mnaaaaaaam

Top kategórie