REKLAMA
   
Kuracie stehná v pomarančovej marináde
Kuracie stehná v pomarančovej marináde
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 4 kus kuracie stehná
 - 2 ks pomaranč
 - olej
 - sladká paprika
 - soľ a korenie
 - Korenie zlaté kura maspoma slovensko
 - cesnakové korenie
 - sušený tymián
 - rozmarín
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 50 min.
1. Krok 
  Najlepšie je pripraviť si marinádu večer a nechať v nej stehná cez noc.
2. Krok 
  Šťavu z jedného pamaranča vytlačíme, pridáme trochu oleja, sladkú červenú papriku, soľ, korenie, cesnakové korenie, tymián a trochu rozmarínu. Pridáme mäso, premiešame a necháme prikryté v chladničke prenocovať.
3. Krok 
  Rúru predhrejeme na 200 C, stahná poukladáme do pekáča a prilejeme aj marinádu. Pomedzi mäso narežeme pár kúskov pomarančov a pridáme 1-2 vetvičky rozmarínu.
4. Krok 
  Pečieme asi 30-40 min prikryté a zvyšok odkryté až kým mäso nebude hotové.