Krémové dubákové rizoto
Dubákové rizoto s parmezánom
Ingrediencie
- 100 g parmezán
 - čerstvá petržlenová vňať
 - 2 hrste čerstvé alebo sušené dubáky
 - 1 šalotky
 - 3 pl olivový olej
 - 2 strúčiky cesnak
 - 1 hrnček Arborio ryže
 - vývar alebo voda
 - 11⁄2 dl bieleho suchého vína
 - maslo
 - 1 pl hľuzovkový olej
 - soľ
 - mleté čierne korenie
 
Najnovšie letáky
Postup
Na panvicu si dáme rozohriať olej a speníme si nakrájanú šalotku.
Zdroj: Youtube
Pridáme čerstvé huby alebo sušené, ktoré sme si predtým nechali namočiť vo vode a restujeme.
Zdroj: Youtube
Osolíme, okoreníme, pridáme čerstvé nasekané bylinky (šalvia, petržlenová vňať) a ryžu arborio. Pri stálom miešaní restujeme pár minút.
Zdroj: Youtube
Pridáme pretlačený cesnak, biele víno a pomaly zalievame postupne vývarom. Ryžu miešame a podľa potreby prilievame vývar ako sa odparuje a podľa toho aké husté rizoto chcete.
Zdroj: Youtube
Keď je ryža hotová, pridáme kocky masla a hľuzovkový olej na zjemnenie. Stále miešame.
Zdroj: Youtube
Posypeme časťou strúhaného parmezánu a opäť zamiešame. Zvyšok použijeme na posypanie na tanieri spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť
Zdroj: Youtube