REKLAMA

Krehký koláč s rebarborou

Je sezóna rebarbory. Krehké cesto, rebarbora a puding, to sú suroviny, ktoré sa k letnému koláču hodia. Šťavnatý koláčik kyslastej chuti s pudingom.

REKLAMA
Rebarbora ako svieža vzpruha: Do akých receptov sa hodí a prečo ju jesť v máji?

Recept nájdeš v tomto článku

Rebarbora ako svieža vzpruha: Do akých receptov sa hodí a prečo ju jesť v máji?

Ingrediencie

porcií
25

Suroviny

  • 200 g múka Pridané do
  • 150 g studené maslo Pridané do
  • 1 žĺtko Pridané do
  • 60 g cukor Pridané do
  • 2 pl studená voda Pridané do

PLNKA

  • 600 g rebarbora Pridané do
  • 100 g cukor Pridané do
  • 1 pl škorica Pridané do
  • 1 ks vanilkový puding Pridané do
  • 400 ml mlieko Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Z múky, masla, cukru a vody pripravíme krehké cesto. To dáme na cca pol hodiny do chladničky, potom ho vyberieme a rozvaľkáme, dáme na plech, vyložíme aj boky plechu.

2. Krok

Rebarboru očistíme a nakrájame ju na centimetrové kúsky. Zasypeme cukrom a škoricou, premiešame a neskôr ju dáme na cesto. Zarovnáme.

3. Krok

Z mlieka, cukru a vanilkového pudingového prášku vytvoríme puding, ten vylejeme na rebarboru a takto pripravený koláč dáme piecť.

Komentáre (1)

Viktoria 22. 7. 2021

Ďakujem za receptík :)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov