dní
hod.
min.

Krehký koláč s rebarborou

REKLAMA

Je sezóna rebarbory. Krehké cesto, rebarbora a puding, to sú suroviny, ktoré sa k letnému koláču hodia. Šťavnatý koláčik kyslastej chuti s pudingom.

  • 60Minút
  • 25Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
25

Suroviny

  • 200 hladká múka
  • 150 studené maslo
  • žĺtok
  • 60 cukru
  • pl studená voda

PLNKA

  • 600 rebarbora
  • 100 cukor
  • pl škorica
  • ks vanilkový puding
  • 400 ml mlieko
REKLAMA

Postup

1. Krok

Z múky, masla, cukru a vody pripravíme krehké cesto. To dáme na cca pol hodiny do chladničky, potom ho vyberieme a rozvaľkáme, dáme na plech, vyložíme aj boky plechu.

2. Krok

Rebarboru očistíme a nakrájame ju na centimetrové kúsky. Zasypeme cukrom a škoricou, premiešame a neskôr ju dáme na cesto. Zarovnáme.

3. Krok

Z mlieka, cukru a vanilkového pudingového prášku vytvoríme puding, ten vylejeme na rebarboru a takto pripravený koláč dáme piecť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0
2 months ago

Ďakujem za receptík :)

Top kategórie