REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/4gKyY_CjJd9cuHHt7d4V/dab0a56baab59c40e1b69b8a418e26.jpeg)
Koláč s ricotou a sezónnym ovocím
Skvelý letný koláč
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Cesto
- 2 ks vajcia
- 100 ml voda
- 100 g celozrnná špaldová múka
- 30 g proteín
- 30 g kakao
- 1 čl prášok do pečiva
- 1 pl práškový erythritol
Ricottová časť
- 200 g ricotta
- 100 g hrudkovitý tvaroh
- 1 ks vajce
- 20 g proteín vanilka
- Štipka mletá vanilka
- 1 pl práškový erythritol
Ovocie
- 220 g ovocie ja som použila mix marhule
- a maliny ríbezle
- 1 pl práškového erythritolu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Žĺtky vyšľaháme s vodou do penista. Prišľaháme suché ingrediencie. Na záver vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme do malej formy.
2. Krok
Na ricottovú vrstvu si len všetko zmiešame v miske a navrstvíme na cesto. Na vrch rozmiestnime ovocie.
3. Krok
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov pol hodinu.