:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/xJ54_hpSxFLBXl1YJtEX/5fcd064dcdf1a83a47e2910cb9e2b2.jpeg)
Kokosovo - vanilkový cheesecake
Priznám sa, že sladkého bolo na mňa cez sviatky dosť. Cheesecake je ale koláč, ktorému nedokážem povedať nie. Koláč má priemer iba 18cm, ale ku kávičke stačí. Belgická čokoláda a kopec čerstvého ovocia.. mňaaaam ?.
Ingrediencie
Korpus
- 1 bielko
- 100 g čokoládovej granoly
- 20 g kokos
- 25 g práškový trstinový cukor
- 1 čl kakaa od droetker_sk
- 40 g maslo
- 1 pl mandľového masla
Plnka
- 2 ks väčších vajec
- 250 g jemný tvaroh
- 1 vanilkový puding s pravou vanilkou od droetker_sk
- 1 sáčok trstinového cukru od droetker_sk
- 2 pl kokos
- 65 ml šľahačkovej smotany
- 225 g mascarpone
- 3 pl práškový trstinový cukor

Postup
V miske si zmiešame všetky ingrediencie na korpus. Zmäknuté maslo, granolu, kokos, cukor, kakao a bielko. Mala by vzniknúť hmota, ktorú použijeme na korpus. Pečieme približne 10minút. Medzitým si pripravíme plnku. Rovnako ako korpus, ani tá nezaberie veľa času. V kuchynskom robote si na nízkych otáčkach vymiešame mascarpone a tvaroh s cukrom, pridáme kokos a vanilkový puding, do tejto hmoty primiešame vajíčka a vyšľahanú smotanu. Plnka by mala byť vzdušná, nadýchaná. Nanesieme na koprus, pečieme 50min na 150 stupňoch. Na druhý deň pripravíme ganache z belgickej čokolády a dozdobíme malinami, prípadne iným ovocím podľa chuti. Ak by ste si chceli pripraviť cheesecake na väčší priemer, pomer surovín je potrebné prispôsobiť. Koláčik je ešte výborný aj v tom, že sa celý skonzumuje s kamoškami na posedenie a môžte piecť na druhý deň znova ??. Dobrú chuť.
Komentáre (2)
Skutočne vynikajúce! Ďakujem
Vyzerá skvele :-) Prosím, aký je priemer formy?