:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HCAE8op38UzxBuHf2GhA/a3aafeb0f4d79e62afdc698cb02f97a1.png)
Kokosové ježe
Recept na klasické a šťavnaté kokosové ježe. Chutia fakt skvelo.
Ingrediencie
Na korpus
- 220 g práškový cukor
- 1 vajce
- 300 g polohrubá múka
- 1 bal kypriaci prášok
- 2 dl mlieko
- 50 g zmäknuté maslo
Na polevu
- 200 g maslo
- 2 dl mlieko
- 90 g horkosladká čokoláda
- 200 g práškový cukor
- 50 g kakao
- 3 polievková lyžica rum
Ďalšie
- kokos
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
V mise si vymiešame cukor s jedným vajíčkom. Primiešame preosiatu múku zmiešanú s balíčkom kypriaceho prášku do pečiva, zmäknuté maslo po kúskoch a mlieko. Vypracujeme si cesto, ktoré vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov, 15-20 minút. Drevenou špajdľou prípadne skontrolujeme, či je koláč dopečený aj v strede.
Kým sa koláčik pečie pustíme sa do polevy. V miske nad parou si dáme roztopiť nalámanú horkú čokoládu s mliekom, maslom a preosiatym kakaom a cukrom. Pre chuť môžeme pridať aj pridať pár lyžičiek rumu. Metličkou miešame, kým sa nám nevytvorí hladká lesklá poleva.
Upečený a vychladnutý korpus nakrájame na kúsky požadovanej veľkosti. Ja radšej krájam na menšie kúsky, ktoré obaľujem zapichnuté v špajdli do pripravenej polevy a potom v kokose. naše najlepšie kokosové ježe ešte chvíľu necháme chladiť a môžeme podávať.