Kokosové ježe

REKLAMA

Recept na klasické a šťavnaté kokosové ježe. Chutia fakt skvelo.

  • 45Minút
  • 30Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
30

Na korpus

  • 220 g práškový cukor Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 300 g polohrubá múka Pridané do
  • 1 bal. kypriaci prášok do pečiva Pridané do
  • 2 dl mlieko Pridané do
  • 50 g zmäknuté maslo Pridané do

Na polevu

  • 200 g maslo Pridané do
  • 2 dl mlieko Pridané do
  • 90 g horká čokoláda Pridané do
  • 200 g práškový cukor Pridané do
  • 50 g kakao Pridané do
  • 3 pl rum Pridané do

Ďalšie

  • kokosu Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

V mise si vymiešame cukor s jedným vajíčkom. Primiešame preosiatu múku zmiešanú s balíčkom kypriaceho prášku do pečiva, zmäknuté maslo po kúskoch a mlieko. Vypracujeme si cesto, ktoré vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov, 15-20 minút. Drevenou špajdľou prípadne skontrolujeme, či je koláč dopečený aj v strede.

2. Krok

Kým sa koláčik pečie pustíme sa do polevy. V miske nad parou si dáme roztopiť nalámanú horkú čokoládu s mliekom, maslom a preosiatym kakaom a cukrom. Pre chuť môžeme pridať aj pridať pár lyžičiek rumu. Metličkou miešame, kým sa nám nevytvorí hladká lesklá poleva.

3. Krok

Upečený a vychladnutý korpus nakrájame na kúsky požadovanej veľkosti. Ja radšej krájam na menšie kúsky, ktoré obaľujem zapichnuté v špajdli do pripravenej polevy a potom v kokose. naše najlepšie kokosové ježe ešte chvíľu necháme chladiť a môžeme podávať.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

Dlho som hľadala dobrý recept a konečne som ho našla :)

Podobné recepty

Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Žĺtkové rezy, trochu inak
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Žĺtkové rezy, trochu inak

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Opitý izidor
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Opitý izidor

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Žĺtkové rezy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Opitý izidor košíčky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Sacher kocky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Sacher kocky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Koláč orgazmus

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Žĺtkové rezy, trochu inak
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Žĺtkové rezy, trochu inak

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Opitý izidor
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Opitý izidor

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Žĺtkové rezy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Opitý izidor košíčky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Sacher kocky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Sacher kocky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Koláč orgazmus

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

865 receptov

Mäsité jedlá

350 receptov

Raňajky

355 receptov

Večera

742 receptov

Lacné jedlá

522 receptov

Dezert

721 receptov

Pre diabetikov

503 receptov

Cestoviny

116 receptov
Recipe author image Vlastula

Kokosové ježe

Recept na klasické a šťavnaté kokosové ježe. Chutia fakt skvelo.

45
Minút
30
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

V mise si vymiešame cukor s jedným vajíčkom. Primiešame preosiatu múku zmiešanú s balíčkom kypriaceho prášku do pečiva, zmäknuté maslo po kúskoch a mlieko. Vypracujeme si cesto, ktoré vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov, 15-20 minút. Drevenou špajdľou prípadne skontrolujeme, či je koláč dopečený aj v strede.

2. Krok

Kým sa koláčik pečie pustíme sa do polevy. V miske nad parou si dáme roztopiť nalámanú horkú čokoládu s mliekom, maslom a preosiatym kakaom a cukrom. Pre chuť môžeme pridať aj pridať pár lyžičiek rumu. Metličkou miešame, kým sa nám nevytvorí hladká lesklá poleva.

3. Krok

Upečený a vychladnutý korpus nakrájame na kúsky požadovanej veľkosti. Ja radšej krájam na menšie kúsky, ktoré obaľujem zapichnuté v špajdli do pripravenej polevy a potom v kokose. naše najlepšie kokosové ježe ešte chvíľu necháme chladiť a môžeme podávať.

Ingrediencie
Na korpus
220 g
práškový cukor
1
vajce
300 g
polohrubá múka
1 bal.
kypriaci prášok do pečiva
2 dl
mlieko
50 g
zmäknuté maslo
Na polevu
200 g
maslo
2 dl
mlieko
90 g
horká čokoláda
200 g
práškový cukor
50 g
kakao
3 pl
rum
Ďalšie
kokosu