dní
hod.
min.

Kokosové ježe

REKLAMA
  • 45Minút
  • 30Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
30

Na korpus

  • 220 práškový cukor
  • vajce
  • 300 polohrubá múka
  • balíček kypriaci prášok do pečiva
  • dl mlieko
  • 50 zmäknuté maslo

Na polevu

  • 200 maslo
  • dl mlieko
  • 90 horká čokoláda
  • 200 práškový cukor
  • 50 kakao
  • pl rum

Ďalšie

  • kokosu
REKLAMA

Postup

1. Krok

V mise si vymiešame cukor s jedným vajíčkom. Primiešame preosiatu múku zmiešanú s balíčkom kypriaceho prášku do pečiva, zmäknuté maslo po kúskoch a mlieko. Vypracujeme si cesto, ktoré vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov, 15-20 minút. Drevenou špajdľou prípadne skontrolujeme, či je koláč dopečený aj v strede.

2. Krok

Kým sa koláčik pečie pustíme sa do polevy. V miske nad parou si dáme roztopiť nalámanú horkú čokoládu s mliekom, maslom a preosiatym kakaom a cukrom. Pre chuť môžeme pridať aj pridať pár lyžičiek rumu. Metličkou miešame, kým sa nám nevytvorí hladká lesklá poleva.

3. Krok

Upečený a vychladnutý korpus nakrájame na kúsky požadovanej veľkosti. Ja radšej krájam na menšie kúsky, ktoré obaľujem zapichnuté v špajdli do pripravenej polevy a potom v kokose. Kokosové ježe ešte chvíľu necháme chladiť a môžeme podávať.

Hodnotenia (1)

4.0
3 months ago

Dlho som hľadala dobrý recept a konečne som ho našla :)

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie