REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/6oOVxBh0g_IynHqboozS/2bd0a81dd9843aea35232a0290b2ca.jpg)
Kokosové ježe
90 min
1
Recept na malé, šťavnaté kokosové ježe bez rumu.
90 min
1
Ingrediencie
porcií
20
Cesto
- 200 g práškový cukor
- 300 g polohrubá múka
- 200 ml mlieko
- 1 bal kypriaci prášok
- 2 pl med
- 1 pl olej
- 1 ks vajce
Poleva
- 150 g maslo
- 250 g čokoláda na varenie
- 100 ml mlieko
- 1 čl olej
Na obalenie
- 300 g strúhaný kokos

REKLAMA
Postup
1. Krok
POSTUP: Všetky suroviny zmiešame dokopy a cesto vylejeme na plech.
2. Krok
Pečieme na 190 stupňov približne 20 minút. Kým bude cesto medovej farby.
3. Krok
Kým sa nám cesto pečie, pripravíme si vodný kúpeľ. Do druhého hrnca dáme maslo, mlieko, olej a čokoládu na varenie.
4. Krok
Za stáleho miešania roztopíme. Keď je cesto upečené, nakrájame ho na kocky.
5. Krok
Následne kocky obalíme najskôr v čokoládovej poleve a potom v kokose.
6. Krok
Kocky poukladáme na plech a necháme vychladnúť.
7. Krok
SERVÍROVANIE: Kokosové ježe servírujeme na tanierik a podávame.
8. Krok
„Ľudia, ktorí vám dajú svoje jedlo, vám dajú svoje srdce.“ – Cesar Chavez
Komentáre (3)
Dobrý deň prosím pečiete na klasickom plechu či menšom?? Ďakujem 😊
toto mam velmi rada, dobre naservirovane
Prosím vás pečiete ho na klasickom.plechu či na mensiom?? Ďakujem za info 😊