REKLAMA

Klasické zázvorky

Zázvorky sú krásne mäkké hneď po upečení, potom postupne tvrdnú. Po dlhšom odležaní cca o 2-3 týždne opäť zmäknú. Zázvorky preto zvyčajne pečiem ako prvé pečivo pred Vianocami.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
40
  • 2 ks vajcia Pridané do
  • 1 žĺtok Pridané do
  • 250 g práškový cukor Pridané do
  • 2 čl mletý zázvor Pridané do
  • 350 g polohrubá múka Pridané do
  • 12 čl kypriaci prášok Pridané do
REKLAMA

Postup

55 min.
1. Krok

Na prípravu cesta vyšľaháme šľahačom v mise vajcia so žĺtkom a cukrom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a zázvorom a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme asi hodinu pri izbovej teplote odpočinúť.

2. Krok

Na dostatočne pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta pomocou valčeka plát s hrúbkou asi 5 mm. Pomocou formičiek vykrájame zázvorky a prenesieme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Zázvorky necháme na plechoch asi 2 hodiny, najlepšie však do druhého dňa zaschnúť.

3. Krok

Vložíme do vyhriatej rúry na 150C asi 15 minút. Zázvorky necháme vychladnúť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov