REKLAMA

Klasické zázvorky

Zázvorky sú krásne mäkké hneď po upečení, potom postupne tvrdnú. Po dlhšom odležaní cca o 2-3 týždne opäť zmäknú. Zázvorky preto zvyčajne pečiem ako prvé pečivo pred Vianocami.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
40
  • 2 ks vajcia Pridané do
  • 1 žĺtok Pridané do
  • 250 g práškový cukor Pridané do
  • 2 čl mletý zázvor Pridané do
  • 350 g polohrubá múka Pridané do
  • 12 čl kypriaci prášok Pridané do
REKLAMA

Postup

55 min.
1. Krok

Na prípravu cesta vyšľaháme šľahačom v mise vajcia so žĺtkom a cukrom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a zázvorom a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme asi hodinu pri izbovej teplote odpočinúť.

2. Krok

Na dostatočne pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta pomocou valčeka plát s hrúbkou asi 5 mm. Pomocou formičiek vykrájame zázvorky a prenesieme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Zázvorky necháme na plechoch asi 2 hodiny, najlepšie však do druhého dňa zaschnúť.

3. Krok

Vložíme do vyhriatej rúry na 150C asi 15 minút. Zázvorky necháme vychladnúť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4970 receptov

Mäsité jedlá

2293 receptov

Cuketa

466 receptov

Rýchle jedlá

4221 receptov

Lacné jedlá

1552 receptov

Patizón

13 receptov

Večera

4686 receptov

Pre diabetikov

633 receptov