:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/eB8YyUqNqkXNwRokbwQx/67c12dc2584a959d9882978faa4382.jpeg)
Klasické šuhajdy s kakaom
20 min
11
REKLAMA
Nepečený dezert, v ktorom je namiesto čokolády použité kakao. Chutia božsky.
20 min
11
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
25
Suroviny
- 250 gr cera
- 4 pl kakao
- 200 gr práškový cukor
- 25 papierové košíčky
Plnka
- 100 gr pomleté orechy
- hrsť kryštálový cukor
- podľa chuti rum
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
V menšom hrnci si na miernom ohni necháme roztopiť Ceru a pridáme kakao a cukor.
2. Krok
Orechovú plnku pripravíme v druhom hrnci- orechy zalejeme troškou horúcej vody, pridáme cukor a rum a miešame, kým nevznikne kaša.
3. Krok
Na dno košíčkov nalejeme malú lyžičku kakaovej zmesi, na to dáme za lyžičku plnky a zvyšok košíčka zalejeme kakaovou zmesou.
4. Krok
Necháme chvíľku stuhnúť, aby nám oriešok alebo lentilky na vyzdobenie neprepadli cez horúcu zmes na dno košíčka, ale ostali pekne na povrchu.
5. Krok
Dáme stuhnúť do chladu.