dní
hod.
min.

Kelová polievka

REKLAMA
  • 30Minút
  • 5Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • slnečnicový olej
  • cibuľa
  • kel
  • zemiaky
  • ligurček
  • soľ a korenie
  • strúčiky cesnaku
  • kmín
  • zeleninový vývar alebo bujón
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme tým, že si cibuľu a cesnak nakrájame na drobné kusy a opečieme ich v hrnci na troche oleja alebo masti.

2. Krok

K cibuli a cesnaku pridáme nakrájané zemiaky a pomiešame. Menšiu hlávku kelu si pripravíme tak, že vrchné listy vyhodíme a zvyšok nakrájame na rezance alebo na drobné kúsky. Ak máme väčšiu hlávku kelu, použijeme len jej polovicu. Nakrájaný kel pridáme do hrnca a opäť premiešame a zalejeme vývarom. Pridáme kmín, ligurček, soľ a čierne korenie a necháme variť.

3. Krok

Varíme, kým nie sú zemiaky a kel mäkký. Podľa potreby dochutíme a môžeme podávať.

Hodnotenia (1)

5.0
3 months ago

odporučam :)

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie