REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/MTmQYgrcUh-4lBWQfqfS/c32e239fc445ba3678d58fabefe20c69.jpeg)
Karfiolové placky
20 min
1
Chutná karfiolová alternatíva klasických zemiakových placiek, na ktorej si pochutnajú aj odporci karfiolu.
20 min
1
Ingrediencie
porcií
12
- 1 ks karfiol
- 2 ks mrkva
- 2 ks vajce
- 3 strúčiky cesnak
- 1 ks jarná cibuľa
- 1 pl petržlen
- 2 čl soľ
- 1⁄2 čl mleté čierne korenie
- 4 pl strúhanka

REKLAMA
Postup
1. Krok
Karfiol si očistíme, nakrájame a dáme variť do vody.
2. Krok
Keď je karfiol mäkký, scedíme ho a na jemnom strúhadle nastrúhame spolu s mrkvami.
3. Krok
K zmesi pridáme vajíčka, strúhanku, prelisovaný cesnak a nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku s petržlenovou vňaťkou.
4. Krok
Všetko spolu premiešame. Ak je zmes príliš riedka, tak ešte prisypeme strúhanku.
5. Krok
Osolíme a okoreníme, prípadne dochutíme ešte podľa seba inými bylinkami.
6. Krok
Na panvici si rozpálime olej a vysmážame malé placky z oboch strán do zlatista.
Super trochu zdravšia alternatíva ku klasike