REKLAMA
   
Karfiolová krémová polievka
Jemná krémová polievka, v kombinácii s baconom chutí výborne.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
2
 - 280 g karfiol
 - 1 kus zelerová vňať
 - 1⁄2 kocky zeleninový bujón
 - 150 ml nízkotučné mlieko
 - 350 ml voda
 - 2 plátky slanina
 - podľa chuti strúhaný light syr
 - podľa chuti soľ
 - podľa chuti korenie
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 15 min.
1. Krok 
  Vodu dáme vrieť, pridáme bujón, podľa chuti soľ, korenie. Do vriacej vody dáme na ružičky rozobratý karfiol a stonku zeleru, povaríme ( al dente, nie do mäkka ).
2. Krok 
  Všetko pomixujeme na hladko.
3. Krok 
  Prilejeme mlieko a za občasného miešania pár minút spolu povaríme.
4. Krok 
  Bacon opečieme / bez oleja, na suchej panvici. Hotovú polievku podávame s opekaným baconom a strúhaným light syrom... Alebo podľa chuti.
5. Krok 
  Dobrú chuť 🙂