Jednoduché a chrumkavé oškvarkové pagáče
Receptov na zdravé oškvarkové pagáče je mnoho. Vyskúšajte tento a neoľutujete :)
- 40Minút
- 40Počet porcií
Ingrediencie
- 350 g hladká múka
- 35 g masť bravčová
- 15 g droždie čerstvé
- 2 dcl vlažného mlieka
- 15 čl soľ
- 250 g mletých oškvarkov
- 1 na potretie vajíčko
Postup
Ako prvé si pripravíme kysnuté cesto. Do polovice vlažného mlieka rozdrobíme droždie, necháme vzísť kvások. Múku zmiešame so soľou, pridáme masť izbovej teploty, a vzídený kvások. Zvyšok mlieka prilievame postupne. Cesto spracujeme rukami, kým nie je pružné a neoddeľuje sa od misy.
Cesto nedávame kysnúť, ale rovno s ním pracujeme. Dáme ho na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na približne 1cm hrúbku. Pri vaľkaní ho tvarujeme na obdĺžnik nie do kruhu.
Na cesto natrieme mleté oškvarky. Môžeme použiť kupované alebo domáce ktoré si predtým pomelieme.
Cesto s oškvarkami si zrolujeme a prehneme na polovicu. Trochu ho uťapkáme na obdĺžnik a na tanieriku prikrytým fóliou dáme do chladničky odpočívať na 30 minút.
Po pol hodinke cesto vyberieme a na pomúčenej doske opäť rozvaľkáme a prehneme na polovicu. Dáme do chladničky na 30 minút. Tento proces zopakujeme ešte 2x.
Pri poslednom vaľkaní necháme cesto 2cm hrubé a vykrajovačkou alebo pohárikom vykrojíme pagáčiky.
Poukladáme ich na plech vystlatý papierom na pečenie tak, aby sa nedotýkali. Necháme 10 minút podkysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút na 180°C.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Jednoduché a chrumkavé oškvarkové pagáče
Receptov na zdravé oškvarkové pagáče je mnoho. Vyskúšajte tento a neoľutujete :)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/tSHIK60YjO2bAZpN926a/67600e749cee15f50f38fab7e29f21.jpeg)
Ako prvé si pripravíme kysnuté cesto. Do polovice vlažného mlieka rozdrobíme droždie, necháme vzísť kvások. Múku zmiešame so soľou, pridáme masť izbovej teploty, a vzídený kvások. Zvyšok mlieka prilievame postupne. Cesto spracujeme rukami, kým nie je pružné a neoddeľuje sa od misy.
Cesto nedávame kysnúť, ale rovno s ním pracujeme. Dáme ho na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na približne 1cm hrúbku. Pri vaľkaní ho tvarujeme na obdĺžnik nie do kruhu.
Na cesto natrieme mleté oškvarky. Môžeme použiť kupované alebo domáce ktoré si predtým pomelieme.
Cesto s oškvarkami si zrolujeme a prehneme na polovicu. Trochu ho uťapkáme na obdĺžnik a na tanieriku prikrytým fóliou dáme do chladničky odpočívať na 30 minút.
Po pol hodinke cesto vyberieme a na pomúčenej doske opäť rozvaľkáme a prehneme na polovicu. Dáme do chladničky na 30 minút. Tento proces zopakujeme ešte 2x.
Pri poslednom vaľkaní necháme cesto 2cm hrubé a vykrajovačkou alebo pohárikom vykrojíme pagáčiky.
Poukladáme ich na plech vystlatý papierom na pečenie tak, aby sa nedotýkali. Necháme 10 minút podkysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút na 180°C.