REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Jednoduchá malinová torta

Luxusná malinová torta na každú príležitosť.

REKLAMA
Ako upiecť tortu? Tipy na výber korpusu, krému a zdobenia

Recept nájdeš v tomto článku

Ako upiecť tortu? Tipy na výber korpusu, krému a zdobenia

Ingrediencie

porcií
8

Korpus

  • 6 ks vajce Pridané do
  • 240 g kryštálový cukor Pridané do
  • 6 pl olej Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do
  • 240 g múka Pridané do

Malinový krém

  • 400 ml šľahačka Pridané do
  • 2 ks mascarpone Pridané do
  • 4 pl práškový cukor Pridané do
  • 250 g roztlačené maliny Pridané do

Poleva

  • 100 ml šľahačka Pridané do
  • 100 g čokoláda Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Začneme prípravou korpusu. Vyšľaháme si bielky so štipkou soli do hustej peny pridáme cukor a znova šľaháme.

2. Krok

Do tuhého snehu zašľaháme olej a po jednom zašľahávame žĺtka. Na záver už len vareškou vmiešame múku. Upečieme korpus na 180 stupňov asi 45 minút.

3. Krok

Zatiaľ ako sa nám torta pečie, pripravíme si krém. V mise vyšľaháme mascarpone spolu so šľahačkou a cukrom. Do vyšľahanej zmesi pridáme roztlačené maliny a premiešame.

4. Krok

Ako posledné pripravíme polevu. Zohrejeme si smotanu na šľahanie, nesmie vrieť. V horúcej smotane roztopíme čokoládu.

5. Krok

Teraz už len tortu dokončíme. Vychladnutý korpus prerežeme. Naplníme krémom. Povrch torty natrieme tiež krémom. Celý vrch torty polejeme polevou, necháme ju stekať aj po krajoch.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov