:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/aLt0P8kFtA1arMWtO80C/6417bc55d35f3bc63909172af5a9b8.jpeg)
Jablkovo škoricové slimáky
Máte radi kysnuté cesto? No ešte radšej keď je poriadne naplnené a nie suché? Tieto slimáky potom musíte skúsiť. Skvelé, mäkučké, vláčne, prevoňané škoricou, proste MŇAM!
Ingrediencie
Na kvások
- 120 ml vlažné mlieko
- 1 čl trstinový cukor
- 1 balenie bśušené droždie
Cesto
- Kvások
- 200 g hladká pšeničná múka
- 100 g hladká špaldová múka
- 30 g trstinový cukor
- 1⁄2 čl soľ
- 40 g maslo
- 1 ks vajce
Plnka
- 60 g maslo
- 60 g erythritol cukor
- 5 g mletá škorica
- 5 veľkých jabĺk
- 1 čl masla
Najnovšie letáky
Postup
Ako prvé si zarobíme kvások. Do vlažného mlieka dáme lyžičku cukru a vysypeme sušené droždie. Premiešame, prikryjeme utierkou a necháme 10 minút.
Do väčšej misy dáme múku, soľ, cukor, vajce, maslo izbovej teploty a pripravený kvások. Všetko spolu premiešame a rukou vyhnetieme nelepivé cesto.
Cesto dáme do misy a posypeme múkou. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť hodinu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/aLt0P8kFtA1arMWtO80C/40ac83e3095fb60d74610e3e1e598c.jpeg)
Kým nám kysne cesto, môžeme si pripraviť plnku. Maslo izbovej teploty, škoricu a sladidlo zmiešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/aLt0P8kFtA1arMWtO80C/eac7bc5a1773805dbf81dfe86fc025.jpeg)
Jablká očistíme a nastrúhame na hrubo. V hlbokej panvici rozpálime maslo a pridáme jablká. Jablká pár minút podusíme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/aLt0P8kFtA1arMWtO80C/e012445e42c179ae2051b5a4312a65.jpeg)
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/aLt0P8kFtA1arMWtO80C/05bf6f5e27c765e67baa047ab2a862.jpeg)
Potrieme maslovo-škoricovou plnkou a následne rovnomerne rozprestrieme po celej ploche jablká.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/aLt0P8kFtA1arMWtO80C/fd8160d0d465cd3d1e97dbd4761cec.jpeg)
Cesto zrolujeme a môžeme krájať na jednotlivé slimáky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/aLt0P8kFtA1arMWtO80C/0a7ac7fe216f2350f11a3ed835e2b9.jpeg)
Slimáky ukladáme na plech vymastený maslom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/aLt0P8kFtA1arMWtO80C/8b2e9e5744283b063742e90df51c4f.jpeg)
Môžeme nechávať medzery, ešte narastú. Plech opäť prikryjeme utierkou a necháme podkysnúť 20-30 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/aLt0P8kFtA1arMWtO80C/2c286d5bfab5ebff835193cefe5d6c.jpeg)
Medzitým si zapneme rúru. Slimáky pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 20-25 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/aLt0P8kFtA1arMWtO80C/64786f4fe454ecfb566a6393eef357.jpeg)














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/I8XXd_xfilTkFox2DZQJ/026ff5383324359b49095bb4058e3b.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/XY3TQXNNzCalampwR9MF/58b478193759ea675f38a8e38f1e70.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ps6eHo4E9rsi6Thhbag3/4b66056adb73d2ec8369ba8398f628.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/njlIsG_5Nmp9-QxYdOug/bbdf4e000c3935d93cc2b7a40c9553.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/bUJVG3ZyPc6dBmysi-P0/fce601b66fac7a83b79a30acbfa5d3.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/wI05Q3pGMVtEG1QcjkPd/ab85f2e435b92263129523c612fa0a.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/asjdg9nalai_qkeqpKRJ/786c4dece9cda999d41ef30a609ca9.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/x17dYmfIa7b92hdb37ut/6936eece6ad940a7284eeeec1ed5b3.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 