Hubové rizoto z karfiolu

REKLAMA

Ak hľadáte skvelú prílohu k jedlu alebo zdravú večeru, tak toto hubové rizoto pripravené z karfiolu je to, čo hľadáte! Je plné skvelej chuti opečených šampiňónov a čerstvého rozmarínu.

  • 30Minút
  • 3Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3
  • 1 pl veganske maslo Pridané do
  • 1 veľká cibuľa(na drobno) Pridané do
  • 250 g šampiňóny (na plátky) Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku (na drobno) Pridané do
  • 1 čl rozmarín (nadrobno nakrájaný) Pridané do
  • 600 g ružičky karfiolu (nasekané) Pridané do
  • 80 ml zeleninový vývar/voda Pridané do
  • 100 ml vegan smotana na varenie Pridané do
  • hrnček vegan parmezán Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Pripravíme si z karfiolu ryžu. Vykrojíme hlavičky z karfiolu. Polovičku z nich vložíme do mixéra a mixujeme resp. zvolíme možnosť pulzovania až kým sa nám nevytvorí ryžovitá hmota. Zopakujem s druhou polkou. Dáme bokom.

2. Krok

Vo veľkej panvici zahrejeme maslo na strednom ohni. Pridáme cibuľu a šampiňóny, opekáme ich asi 5-10 minút, až kým nie je cibuľa sklovitá a mierne zlatistá a šampiňóny mäkké a zlatisté.

3. Krok

Pridáme cesnak, rozmarín a opekáme ďalšiu minútu. Následne pridáme nastrúhaný karfiol, a zeleninový vývar, všetko dobre premiešame. Zvýšime plameň varenie a za občasného miešanie necháme tiahnuť zmes, až kým nie je karfiol mäkší ale ešte chrumká, a voda sa celkom nevyparila, asi 10 minút.

4. Krok

Znížime plameň na minimum, primiešame smotanu na varenie a parmezán. Osolíme si a okoreníme podľa chuti. Necháme ešte zopár minút tiahnuť a následne podávame.

5. Krok

Na vrch zdobíme čerstvými bylinkami a parmezánom.

Komentáre (1)

Lucia 28. 1. 2022

nedalo mi to nevyskúšať..... klobuk dole pred autorom

Podobné recepty

Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Tekvicové rizoto s hubami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tekvicové rizoto s hubami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Talianske špargľové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché krémové cviklové rizoto
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jednoduché krémové cviklové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové tekvicové rizoto
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s cviklou a marhuľami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové a šťavnaté hubové rizoto
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Podobné recepty

Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Tekvicové rizoto s hubami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tekvicové rizoto s hubami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Talianske špargľové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché krémové cviklové rizoto
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jednoduché krémové cviklové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové tekvicové rizoto
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s cviklou a marhuľami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové a šťavnaté hubové rizoto
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Pečivo

133 receptov

Dezert

865 receptov
Recipe author image Veggie_spajza

Hubové rizoto z karfiolu

Ak hľadáte skvelú prílohu k jedlu alebo zdravú večeru, tak toto hubové rizoto pripravené z karfiolu je to, čo hľadáte! Je plné skvelej chuti opečených šampiňónov a čerstvého rozmarínu.

30
Minút
3
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Pripravíme si z karfiolu ryžu. Vykrojíme hlavičky z karfiolu. Polovičku z nich vložíme do mixéra a mixujeme resp. zvolíme možnosť pulzovania až kým sa nám nevytvorí ryžovitá hmota. Zopakujem s druhou polkou. Dáme bokom.

2. Krok

Vo veľkej panvici zahrejeme maslo na strednom ohni. Pridáme cibuľu a šampiňóny, opekáme ich asi 5-10 minút, až kým nie je cibuľa sklovitá a mierne zlatistá a šampiňóny mäkké a zlatisté.

3. Krok

Pridáme cesnak, rozmarín a opekáme ďalšiu minútu. Následne pridáme nastrúhaný karfiol, a zeleninový vývar, všetko dobre premiešame. Zvýšime plameň varenie a za občasného miešanie necháme tiahnuť zmes, až kým nie je karfiol mäkší ale ešte chrumká, a voda sa celkom nevyparila, asi 10 minút.

4. Krok

Znížime plameň na minimum, primiešame smotanu na varenie a parmezán. Osolíme si a okoreníme podľa chuti. Necháme ešte zopár minút tiahnuť a následne podávame.

5. Krok

Na vrch zdobíme čerstvými bylinkami a parmezánom.

Ingrediencie
1 pl
veganske maslo
1
veľká cibuľa(na drobno)
250 g
šampiňóny (na plátky)
2 strúčiky
cesnaku (na drobno)
1 čl
rozmarín (nadrobno nakrájaný)
600 g
ružičky karfiolu (nasekané)
80 ml
zeleninový vývar/voda
100 ml
vegan smotana na varenie
hrnček
vegan parmezán
soľ
korenie