Hubové rizoto z karfiolu

REKLAMA

Ak hľadáte skvelú prílohu k jedlu alebo zdravú večeru, tak toto hubové rizoto pripravené z karfiolu je to, čo hľadáte! Je plné skvelej chuti opečených šampiňónov a čerstvého rozmarínu.

  • 30Minút
  • 3Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3
  • 1 pl veganske maslo Pridané do
  • 1 veľká cibuľa(na drobno) Pridané do
  • 250 g šampiňóny (na plátky) Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku (na drobno) Pridané do
  • 1 čl rozmarín (nadrobno nakrájaný) Pridané do
  • 600 g ružičky karfiolu (nasekané) Pridané do
  • 80 ml zeleninový vývar/voda Pridané do
  • 100 ml vegan smotana na varenie Pridané do
  • hrnček vegan parmezán Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Pripravíme si z karfiolu ryžu. Vykrojíme hlavičky z karfiolu. Polovičku z nich vložíme do mixéra a mixujeme resp. zvolíme možnosť pulzovania až kým sa nám nevytvorí ryžovitá hmota. Zopakujem s druhou polkou. Dáme bokom.

2. Krok

Vo veľkej panvici zahrejeme maslo na strednom ohni. Pridáme cibuľu a šampiňóny, opekáme ich asi 5-10 minút, až kým nie je cibuľa sklovitá a mierne zlatistá a šampiňóny mäkké a zlatisté.

3. Krok

Pridáme cesnak, rozmarín a opekáme ďalšiu minútu. Následne pridáme nastrúhaný karfiol, a zeleninový vývar, všetko dobre premiešame. Zvýšime plameň varenie a za občasného miešanie necháme tiahnuť zmes, až kým nie je karfiol mäkší ale ešte chrumká, a voda sa celkom nevyparila, asi 10 minút.

4. Krok

Znížime plameň na minimum, primiešame smotanu na varenie a parmezán. Osolíme si a okoreníme podľa chuti. Necháme ešte zopár minút tiahnuť a následne podávame.

5. Krok

Na vrch zdobíme čerstvými bylinkami a parmezánom.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

nedalo mi to nevyskúšať..... klobuk dole pred autorom

Podobné recepty

Tekvicové rizoto s hubami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tekvicové rizoto s hubami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s cviklou a marhuľami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Cuketové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cuketové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Šošovicové ragout na hubách
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3

Šošovicové ragout na hubách

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Tekvicové rizoto s hubami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tekvicové rizoto s hubami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s cviklou a marhuľami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Cuketové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cuketové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Šošovicové ragout na hubách
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3

Šošovicové ragout na hubách

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

790 receptov

Raňajky

328 receptov

Dezert

670 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image Veggie_spajza

Hubové rizoto z karfiolu

Ak hľadáte skvelú prílohu k jedlu alebo zdravú večeru, tak toto hubové rizoto pripravené z karfiolu je to, čo hľadáte! Je plné skvelej chuti opečených šampiňónov a čerstvého rozmarínu.

30
Minút
3
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Pripravíme si z karfiolu ryžu. Vykrojíme hlavičky z karfiolu. Polovičku z nich vložíme do mixéra a mixujeme resp. zvolíme možnosť pulzovania až kým sa nám nevytvorí ryžovitá hmota. Zopakujem s druhou polkou. Dáme bokom.

2. Krok

Vo veľkej panvici zahrejeme maslo na strednom ohni. Pridáme cibuľu a šampiňóny, opekáme ich asi 5-10 minút, až kým nie je cibuľa sklovitá a mierne zlatistá a šampiňóny mäkké a zlatisté.

3. Krok

Pridáme cesnak, rozmarín a opekáme ďalšiu minútu. Následne pridáme nastrúhaný karfiol, a zeleninový vývar, všetko dobre premiešame. Zvýšime plameň varenie a za občasného miešanie necháme tiahnuť zmes, až kým nie je karfiol mäkší ale ešte chrumká, a voda sa celkom nevyparila, asi 10 minút.

4. Krok

Znížime plameň na minimum, primiešame smotanu na varenie a parmezán. Osolíme si a okoreníme podľa chuti. Necháme ešte zopár minút tiahnuť a následne podávame.

5. Krok

Na vrch zdobíme čerstvými bylinkami a parmezánom.

Ingrediencie
1 pl
veganske maslo
1
veľká cibuľa(na drobno)
250 g
šampiňóny (na plátky)
2 strúčiky
cesnaku (na drobno)
1 čl
rozmarín (nadrobno nakrájaný)
600 g
ružičky karfiolu (nasekané)
80 ml
zeleninový vývar/voda
100 ml
vegan smotana na varenie
hrnček
vegan parmezán
soľ
korenie