Hruškový koláč z krehkého cesta

FOTORECEPT Hruškový koláč z krehkého cesta

REKLAMA

Koláč z krehkého cesta a plnený lahodným krémom

  • 120Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 250 maslo na pečenie
  • 200 práškový cukor
  • štipka soli
  • 500 hladká múka
  • žltky
  • tbl studeného mlieka
  • balenie mascarpone
  • balenie šľahačka 33%
  • balenie vanilkový cukor
  • hruška
  • čokoládové hoblinky
  • malinový džem
REKLAMA

Postup

1. Krok

Urobíme si cesto, ingrediencie zmiešame spolu: maslo + cukor + múka + štipka soli + trošku mlieka. Najlepšie je mať maslo izbovej teploty a potom dáme cesto odstať na 1 hodinu do chladničky

2. Krok

Cesto si rozvaľkáme na pomučenej doske asi hrúbka 5 mm.

Hruškový koláč z krehkého cesta - krok prípravy 2
3. Krok

Vložíme do misy na pečenie.

Hruškový koláč z krehkého cesta - krok prípravy 3
4. Krok

Cesto popicháme vidličkou, aby nám ho počas pečenie nevydulo.

Hruškový koláč z krehkého cesta - krok prípravy 4
5. Krok

Pečieme v rozohriatej rúre cca 15 minút pri 180 C.

Hruškový koláč z krehkého cesta - krok prípravy 5
6. Krok

Na teplý korpus dáme džem, aby sa lepšie vstrebal. Po vychladení korpusu môžeme naplniť. Šľahačku vymiešame (takú tekutú) s mascarpone a pridáme vanilkový cukor. Necháme chvíľku odstať ozdobíme hruškou a čokoládovými hoblinkami. Môžeme sa pustiť do jedenia.

Hruškový koláč z krehkého cesta - krok prípravy 6
7. Krok

Výsledok je na zjedenie. Nech sa koláčik vydarí.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
5 months ago

Mňam mňam mňam.