FOTORECEPT Hruškový koláč z krehkého cesta
Koláč z krehkého cesta a plnený lahodným krémom
- 120Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
- 250 g kvalitného masla
- 200 g práškový cukor
- štipka štipka soli
- 500 g hladká múka
- 4 žltky
- 4 pl studeného mlieka
- 1 balenie mascarpone
- 1 balenie šľahačka 33%
- 1 balenie vanilkový cukor
- 1 hruška
- čokoládové hoblinky
- malinový džem
Postup
Urobíme si cesto, ingrediencie zmiešame spolu: maslo + cukor + múka + štipka soli + trošku mlieka. Najlepšie je mať maslo izbovej teploty a potom dáme cesto odstať na 1 hodinu do chladničky
Cesto si rozvaľkáme na pomučenej doske asi hrúbka 5 mm.
Vložíme do misy na pečenie.
Cesto popicháme vidličkou, aby nám ho počas pečenie nevydulo.
Pečieme v rozohriatej rúre cca 15 minút pri 180 C.
Na teplý korpus dáme džem, aby sa lepšie vstrebal. Po vychladení korpusu môžeme naplniť. Šľahačku vymiešame (takú tekutú) s mascarpone a pridáme vanilkový cukor. Necháme chvíľku odstať ozdobíme hruškou a čokoládovými hoblinkami. Môžeme sa pustiť do jedenia.
Výsledok je na zjedenie. Nech sa koláčik vydarí.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Hruškový koláč z krehkého cesta
Koláč z krehkého cesta a plnený lahodným krémom
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M_yRjhEx7k0ifww5sVMs/ea06dff710482aef8d3bdaba6db841ff.png)
Urobíme si cesto, ingrediencie zmiešame spolu: maslo + cukor + múka + štipka soli + trošku mlieka. Najlepšie je mať maslo izbovej teploty a potom dáme cesto odstať na 1 hodinu do chladničky
Cesto si rozvaľkáme na pomučenej doske asi hrúbka 5 mm.
Vložíme do misy na pečenie.
Cesto popicháme vidličkou, aby nám ho počas pečenie nevydulo.
Pečieme v rozohriatej rúre cca 15 minút pri 180 C.
Na teplý korpus dáme džem, aby sa lepšie vstrebal. Po vychladení korpusu môžeme naplniť. Šľahačku vymiešame (takú tekutú) s mascarpone a pridáme vanilkový cukor. Necháme chvíľku odstať ozdobíme hruškou a čokoládovými hoblinkami. Môžeme sa pustiť do jedenia.
Výsledok je na zjedenie. Nech sa koláčik vydarí.