REKLAMA

Zdroj: Canva

Hrnčekový veľkonočný baranček

Tradičný veľkonočný baranček posypaný vanilkovým cukrom a dozdobený hrozienkami.

REKLAMA
Veľkonočné menu – Tradičné pochúťky a jedlá, ktoré by nemali chýbať na stole

Recept nájdeš v tomto článku

Veľkonočné menu – Tradičné pochúťky a jedlá, ktoré by nemali chýbať na stole

Ingrediencie

porcií
1

Cesto

  • 1 hrnček práškový cukor Pridané do
  • 34 hrnček maslo rozpustené Pridané do
  • 2 hrnčeky polohrubá múka Pridané do
  • 1 hrnček mlieko Pridané do
  • 1 kl kôra z citróna Pridané do
  • 4 ks vajce Pridané do
  • 10 kvapiek vanilková aróma Pridané do
  • štipka soli Pridané do

Ozdoba

  • hrozienka na očká Pridané do
  • 1 ks vanilkový cukor Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

70 min.
1. Krok

V miske zmiešame suché prísady - múku s práškom do pečiva a cukrom.

2. Krok

Do zmesi postupne pridávame citrónovú kôru, vajíčka, maslo, mlieko a vanilkovú esenciu.

3. Krok

Všetko spolu poriadne vymixujeme. Vznikne vláčne cesto, ktoré nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie veľkonočného barančeka. Barančeka pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 50 až 60 minút.

4. Krok

Po upečení formu zavynieme do vlhkej utierky a necháme ju vyschnúť. Potom barančeka vyklopíme a dozdobíme vanilkovým cukrom a hrozienkami.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov