REKLAMA

Zdroj: Canva

Hrnčekový veľkonočný baranček

Tradičný veľkonočný baranček posypaný vanilkovým cukrom a dozdobený hrozienkami.

REKLAMA
Veľkonočné menu – Tradičné pochúťky a jedlá, ktoré by nemali chýbať na stole

Recept nájdeš v tomto článku

Veľkonočné menu – Tradičné pochúťky a jedlá, ktoré by nemali chýbať na stole

Ingrediencie

porcií
1

Cesto

  • 1 hrnček práškový cukor Pridané do
  • 34 hrnček maslo rozpustené Pridané do
  • 2 hrnčeky polohrubá múka Pridané do
  • 1 hrnček mlieko Pridané do
  • 1 kl kôra z citróna Pridané do
  • 4 ks vajce Pridané do
  • 10 kvapiek vanilková aróma Pridané do
  • štipka soli Pridané do

Ozdoba

  • hrozienka na očká Pridané do
  • 1 ks vanilkový cukor Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

70 min.
1. Krok

V miske zmiešame suché prísady - múku s práškom do pečiva a cukrom.

2. Krok

Do zmesi postupne pridávame citrónovú kôru, vajíčka, maslo, mlieko a vanilkovú esenciu.

3. Krok

Všetko spolu poriadne vymixujeme. Vznikne vláčne cesto, ktoré nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie veľkonočného barančeka. Barančeka pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 50 až 60 minút.

4. Krok

Po upečení formu zavynieme do vlhkej utierky a necháme ju vyschnúť. Potom barančeka vyklopíme a dozdobíme vanilkovým cukrom a hrozienkami.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4378 receptov

Mäsité jedlá

2097 receptov

Mascarpone

313 receptov

Večera

4050 receptov

Raňajky

1258 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Cestoviny

492 receptov

Dezert

3372 receptov