REKLAMA
![Hrnčekový veľkonočný baranček Hrnčekový veľkonočný baranček](https://eu.tastescdn.net/thumbor/gHw1HKnES9a54ozjFSPtSES2480=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ZRIagTRX6FOzssl4weO2/b75ea97f73ab7f6d851a913acb58fc.jpeg)
Zdroj: Canva
Hrnčekový veľkonočný baranček
Tradičný veľkonočný baranček posypaný vanilkovým cukrom a dozdobený hrozienkami.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
Cesto
- 1 hrnček práškový cukor
- 3⁄4 hrnček maslo rozpustené
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 1 hrnček mlieko
- 1 kl kôra z citróna
- 4 ks vajce
- 10 kvapiek vanilková aróma
- štipka soli
Ozdoba
- hrozienka na očká
- 1 ks vanilkový cukor
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
V miske zmiešame suché prísady - múku s práškom do pečiva a cukrom.
2. Krok
Do zmesi postupne pridávame citrónovú kôru, vajíčka, maslo, mlieko a vanilkovú esenciu.
3. Krok
Všetko spolu poriadne vymixujeme. Vznikne vláčne cesto, ktoré nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie veľkonočného barančeka. Barančeka pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 50 až 60 minút.
4. Krok
Po upečení formu zavynieme do vlhkej utierky a necháme ju vyschnúť. Potom barančeka vyklopíme a dozdobíme vanilkovým cukrom a hrozienkami.