REKLAMA

Zdroj: Pixabay: adoproducciones

Horúci chrumkavý pikantný kurací šalát

Tento recept so šťavnatým grilovaným kurčaťom je dokonalý.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 Vykostené kuracie prsia bez kože Pridané do
  • 1 polievková lyžica olivový olej Pridané do
  • 2 pl Vločky červenej papriky (podľa preferencií) Pridané do
  • 12 pohár pikantná omáčka Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 1 Veľký rímsky šalát, nakrájaný Pridané do
  • 1 Stredne veľká červená cibuľa, nakrájaná na tenké plátky Pridané do
  • 1 Stredne veľká uhorka, nakrájaná na kocky Pridané do
  • 12 pohár Cherry paradajky, rozpolené Pridané do
  • 1 konzerva Sladkej kukurice, odkvapkanej a opláchnutej Pridané do
  • 12 pohár Koriandrové listy Pridané do
  • Šťava z jednej limetky Pridané do
  • 1 Avokádo, nakrájané na plátky (voliteľné) Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Kuracie prsia ochutíme olivovým olejom, vločkami červenej papriky, štipľavou omáčkou, soľou a korením. Každé kuracie prsia rovnomerne obalíme a necháme marinovať v chladničke aspoň 15 minút.

2. Krok

Kým sa kurča marinuje, začnite pripravovať šalát. V tomto čase je tiež vhodné nechať ingrediencie na šalát zohriať na izbovú teplotu. Šalát chutí najlepšie, keď prísady nie sú príliš studené.

3. Krok

Vo veľkej mise zmiešajte nakrájaný šalát, nakrájanú cibuľu, uhorky nakrájané na kocky, cherry paradajky na polovice, kukuricu a koriander. Všetko spolu premiešajte, kým sa nespojí.

4. Krok

Marinované kurča grilujte na strednom ohni, kým nie je v strede ružové, približne 6-7 minút z každej strany v závislosti od jeho hrúbky. Použitie teplomera je skvelý spôsob, ako sa uistiť, že je dokonale prepečené. Cieľom je dosiahnuť vnútornú teplotu 165 °C.

5. Krok

Keď kurča trochu vychladne, nakrájajte ho na tenké pásiky. Do šalátovej misy pridajte kuracie mäso, limetkovú šťavu a plátky avokáda. Nakoniec všetko premiešajte.

6. Krok

Váš pikantný kurací šalát je teraz pripravený na podávanie. Najlepšie je vychutnať si ho ihneď, ale ak vám zostanú zvyšky, po správnom uložení v chladničke sú výborným obedom na druhý deň. Uistite sa, že avokádo je riadne uzavreté, aby nezhnedlo.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov