VIDEORECEPT Fit slaný cuketový koláč
Vegánsky cuketový koláč
- 50Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
Cesto
- 150 g múky
- 0.3 šálky vody
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 g soli
Na cuketovú plnku
- 600 g cukety
- 150 g červenej cibule
- 2 olivový olej
- 1⁄2 lyžičky soli
- trochu korenia
Na cícerové cesto
- 200 g cícerovej múky
- 11⁄2 šálky vody
- 2 lyžice olivového oleja
- 1⁄2 čl soli
- mleté korenie
- 2 lyžice lahôdkového droždia
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 3 lyžice vegan strúhaného parmezánu
- Petržlen na ozdobu
Postup
Zdroj: Youtube
Suroviny na cesto zmiešame vo väčšej miske. Rukami spracujeme do jednotnej hmoty, vytvarujeme guličku a dáme do utierky odpočívať.
Zdroj: Youtube
Na panvici si rozohrejeme olej a pridáme nakrájanú červenú cibuľu. Na miernom ohni minútu opekáme.
Zdroj: Youtube
Pridáme na tenké kolieska nakrájanú cuketu, soľ, korenie a trochu vody.
Zdroj: Youtube
Medzitým si vo väčšej miske pripravíme cícerovú múku s vodou, olivovým olejom, korením, droždím a zmixujeme ponorným mixérom.
Zdroj: Youtube
Odpočinuté cesto si vyvaľkáme na tenko a dáme do vymastenej formy.
Zdroj: Youtube
Do cícerového cesta pridáme prášok do pečiva a podusené cukety s cibuľou z panvice. Zmiešame dokopy.
Zdroj: Youtube
Vylejeme rovnomerne do formy a posypeme trochou vegan parmezánu.
Zdroj: Youtube
Pečieme v rúre na 180°C, kým koláč nechytí zlatú farbu a chrumkavú krustu na vrchu. Po upečení necháme vychladnúť, nakrájame, môžeme posypať čerstvými bylinkami a podávame. Dobrú chuť
Zdroj: Youtube
Komentáre (1)
Zdieľaj recept s ostatnými
Top kategórie
Fit slaný cuketový koláč
Vegánsky cuketový koláč
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dGEytESSevhmpLGSHJ3K/fe92186be60dccfd7ef553e82628a5.jpeg)
Suroviny na cesto zmiešame vo väčšej miske. Rukami spracujeme do jednotnej hmoty, vytvarujeme guličku a dáme do utierky odpočívať.
Na panvici si rozohrejeme olej a pridáme nakrájanú červenú cibuľu. Na miernom ohni minútu opekáme.
Pridáme na tenké kolieska nakrájanú cuketu, soľ, korenie a trochu vody.
Medzitým si vo väčšej miske pripravíme cícerovú múku s vodou, olivovým olejom, korením, droždím a zmixujeme ponorným mixérom.
Odpočinuté cesto si vyvaľkáme na tenko a dáme do vymastenej formy.
Do cícerového cesta pridáme prášok do pečiva a podusené cukety s cibuľou z panvice. Zmiešame dokopy.
Vylejeme rovnomerne do formy a posypeme trochou vegan parmezánu.
Pečieme v rúre na 180°C, kým koláč nechytí zlatú farbu a chrumkavú krustu na vrchu. Po upečení necháme vychladnúť, nakrájame, môžeme posypať čerstvými bylinkami a podávame. Dobrú chuť
Skvelé to vyzerá, Ukladám k obľúbeným :)