Fantastický lacný poschodový krémeš

VIDEORECEPT Fantastický lacný poschodový krémeš

REKLAMA

Jemný, úžasne krémový zákusok nielen na sviatky, ale na každú príležitosť. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a výsledok stojí zato!

  • 60Minút
  • 10Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Cesto

  • 600 g múka polohrubá Pridané do
  • 200 g cukor kryštálový Pridané do
  • 125 g maslo Pridané do
  • 2 ks vajec Pridané do
  • 112 dl cca mlieko Pridané do
  • 2 bal prášok do pečiva Pridané do

Krém

  • 2 l mlieko Pridané do
  • 4 bal Zlatý klas Pridané do
  • 2 pl múka polohrubá Pridané do
  • 3 dl cukor kryštálový Pridané do
  • 2 bal cukor vanilkový Pridané do
  • 3 ks žltky Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do

Na vrch

  • poleva čokoládová Pridané do
REKLAMA

Postup

00:00 / 00:00
1. Krok

Najprv si v jednej miske premiešame lyžicou len sypké suroviny. Potom pridáme vajcia a mäkké maslo. Mlieko dolievame postupne podľa potreby. Máme dostať polomäkké cesto. Z cesta urobíme valec, ktorý pokrájame na 4 rovnaké časti. Každú vyvaľkáme na tenko na veľkosť plechu a opatrne pomocou valčeka ho prenesieme na plech, ktorý sme trocha natreli olejom. Cesto dáme piecť do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 190 °C. Cesto sa pečie len veľmi krátko, cca 8 minút. Ono sa to má len nafúknuť a slabo ohnednúť. Na dotyk má byť ešte mäkké. Takto upečieme všetky pláty za sebou. Môj plech má rozmer 28x38 cm.

2. Krok

Ako nasledovné si urobíme krém. Celkom klasickým postupom, ako sa aj puding robí, si uvaríme Zlatý klas v mlieku. Rozdiel je len ten, že ku Zlatému klasu zamiešame aj tie 2 kopcovité PL múky a vymiešame dohladka, aby neboli hrčky. Necháme povariť/pobublať, pridáme cukor podľa chuti a ešte 2-3 minútky aj s ním povaríme. Hotový krém zoberieme dole z ohňa a za stáleho pomalého miešania ho necháme vychladnúť natoľko, aby ste si v ňom už nepopálili prst. Musí byt ešte dostatočne teplý na to, aby sa v ňom vaječné žĺtky tepelne upravili, no nie zrazili/uvarili🙂

3. Krok

Keď nám krém ochladol na požadovanú teplotu, vmiešame doň po jednom žĺtky. Keď sme žĺtky vmiešali, dáme kúsok masla, ktoré sa pomalým miešaním krému má v ňom celé rozpustiť. Maslo krém zjemní a pekne ochutí.

4. Krok

Krém natierame ešte teplý. Rozdelíme si ho tak, aby ho bolo medzi plátmi rovnako. Ja som nechala 1 plát v pekáči a tak postupne natierala a ukladala naň aj ďalšie pláty. Keď koláčik už trocha vychladol, poliala som vrch čokoládovou polevou. Krémeš necháme stuhnúť a odležať niekoľko hodín, ja som dala cez noc.

5. Krok

Odležaný sa dá krásne krájať🙂 Krémeš je fantasticky chutný, jemný a krémový! Odporúčam ho naozaj každému. Prajem dobrú chuť

Fantastický lacný poschodový krémeš - krok prípravy 5
6. Krok

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Fantastický lacný poschodový krémeš - krok prípravy 6

Podobné recepty

Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Sacher kocky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Sacher kocky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pudingový krémeš
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pudingový krémeš

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pudingový koláč so šľahačkou
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pudingový koláč so šľahačkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jemné tvarohové koláče
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Jemné tvarohové koláče

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Domáce tradičné kysnuté koláče
Recept od prémiového používateľa
Arašidové "snickers" kocky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Arašidové "snickers" kocky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Sacher kocky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Sacher kocky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pudingový krémeš
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pudingový krémeš

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pudingový koláč so šľahačkou
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pudingový koláč so šľahačkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jemné tvarohové koláče
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Jemné tvarohové koláče

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Domáce tradičné kysnuté koláče
Recept od prémiového používateľa
Arašidové "snickers" kocky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Arašidové "snickers" kocky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Mäsité jedlá

399 receptov

Lacné jedlá

579 receptov

Obed

983 receptov

Cuketa

134 receptov

Večera

846 receptov

Dezert

788 receptov

Raňajky

384 receptov

Pečivo

117 receptov
Recipe author image Cesminaz

Fantastický lacný poschodový krémeš

Jemný, úžasne krémový zákusok nielen na sviatky, ale na každú príležitosť. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a výsledok stojí zato!

60
Minút
10
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Najprv si v jednej miske premiešame lyžicou len sypké suroviny. Potom pridáme vajcia a mäkké maslo. Mlieko dolievame postupne podľa potreby. Máme dostať polomäkké cesto. Z cesta urobíme valec, ktorý pokrájame na 4 rovnaké časti. Každú vyvaľkáme na tenko na veľkosť plechu a opatrne pomocou valčeka ho prenesieme na plech, ktorý sme trocha natreli olejom. Cesto dáme piecť do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 190 °C. Cesto sa pečie len veľmi krátko, cca 8 minút. Ono sa to má len nafúknuť a slabo ohnednúť. Na dotyk má byť ešte mäkké. Takto upečieme všetky pláty za sebou. Môj plech má rozmer 28x38 cm.

2. Krok

Ako nasledovné si urobíme krém. Celkom klasickým postupom, ako sa aj puding robí, si uvaríme Zlatý klas v mlieku. Rozdiel je len ten, že ku Zlatému klasu zamiešame aj tie 2 kopcovité PL múky a vymiešame dohladka, aby neboli hrčky. Necháme povariť/pobublať, pridáme cukor podľa chuti a ešte 2-3 minútky aj s ním povaríme. Hotový krém zoberieme dole z ohňa a za stáleho pomalého miešania ho necháme vychladnúť natoľko, aby ste si v ňom už nepopálili prst. Musí byt ešte dostatočne teplý na to, aby sa v ňom vaječné žĺtky tepelne upravili, no nie zrazili/uvarili🙂

3. Krok

Keď nám krém ochladol na požadovanú teplotu, vmiešame doň po jednom žĺtky. Keď sme žĺtky vmiešali, dáme kúsok masla, ktoré sa pomalým miešaním krému má v ňom celé rozpustiť. Maslo krém zjemní a pekne ochutí.

4. Krok

Krém natierame ešte teplý. Rozdelíme si ho tak, aby ho bolo medzi plátmi rovnako. Ja som nechala 1 plát v pekáči a tak postupne natierala a ukladala naň aj ďalšie pláty. Keď koláčik už trocha vychladol, poliala som vrch čokoládovou polevou. Krémeš necháme stuhnúť a odležať niekoľko hodín, ja som dala cez noc.

5. Krok

Odležaný sa dá krásne krájať🙂 Krémeš je fantasticky chutný, jemný a krémový! Odporúčam ho naozaj každému. Prajem dobrú chuť

6. Krok

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Ingrediencie
Cesto
600 g
múka polohrubá
200 g
cukor kryštálový
125 g
maslo
2 ks
vajec
112 dl
cca mlieko
2 bal
prášok do pečiva
Krém
2 l
mlieko
4 bal
Zlatý klas
2 pl
múka polohrubá
3 dl
cukor kryštálový
2 bal
cukor vanilkový
3 ks
žltky
100 g
maslo
Na vrch
poleva čokoládová