REKLAMA
Fantastický lacný poschodový krémeš

Fantastický lacný poschodový krémeš

Jemný, úžasne krémový zákusok nielen na sviatky, ale na každú príležitosť. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a výsledok stojí zato!

REKLAMA
Zákusky na Vianoce – Najobľúbenejšie recepty, ktoré rozvoňajú celý dom

Recept nájdeš v tomto článku

Zákusky na Vianoce – Najobľúbenejšie recepty, ktoré rozvoňajú celý dom

Ingrediencie

porcií
10

Cesto

  • 600 g polohrubá múka Pridané do
  • 200 g kryštálový cukor Pridané do
  • 125 g maslo Pridané do
  • 2 ks vajce Pridané do
  • 112 dl mlieko Pridané do
  • 2 bal kypriaci prášok Pridané do

Krém

  • 2 l mlieko Pridané do
  • 4 bal Zlatý klas (prášok) Pridané do
  • 2 pl polohrubá múka Pridané do
  • 3 dl kryštálový cukor Pridané do
  • 2 bal cukor vanilkový Pridané do
  • 3 ks žĺtko Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do

Na vrch

  • poleva čokoládová Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Najprv si v jednej miske premiešame lyžicou len sypké suroviny. Potom pridáme vajcia a mäkké maslo. Mlieko dolievame postupne podľa potreby. Máme dostať polomäkké cesto. Z cesta urobíme valec, ktorý pokrájame na 4 rovnaké časti. Každú vyvaľkáme na tenko na veľkosť plechu a opatrne pomocou valčeka ho prenesieme na plech, ktorý sme trocha natreli olejom. Cesto dáme piecť do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 190 °C. Cesto sa pečie len veľmi krátko, cca 8 minút. Ono sa to má len nafúknuť a slabo ohnednúť. Na dotyk má byť ešte mäkké. Takto upečieme všetky pláty za sebou. Môj plech má rozmer 28x38 cm.

2. Krok

Ako nasledovné si urobíme krém. Celkom klasickým postupom, ako sa aj puding robí, si uvaríme Zlatý klas v mlieku. Rozdiel je len ten, že ku Zlatému klasu zamiešame aj tie 2 kopcovité PL múky a vymiešame dohladka, aby neboli hrčky. Necháme povariť/pobublať, pridáme cukor podľa chuti a ešte 2-3 minútky aj s ním povaríme. Hotový krém zoberieme dole z ohňa a za stáleho pomalého miešania ho necháme vychladnúť natoľko, aby ste si v ňom už nepopálili prst. Musí byt ešte dostatočne teplý na to, aby sa v ňom vaječné žĺtky tepelne upravili, no nie zrazili/uvarili🙂

3. Krok

Keď nám krém ochladol na požadovanú teplotu, vmiešame doň po jednom žĺtky. Keď sme žĺtky vmiešali, dáme kúsok masla, ktoré sa pomalým miešaním krému má v ňom celé rozpustiť. Maslo krém zjemní a pekne ochutí.

4. Krok

Krém natierame ešte teplý. Rozdelíme si ho tak, aby ho bolo medzi plátmi rovnako. Ja som nechala 1 plát v pekáči a tak postupne natierala a ukladala naň aj ďalšie pláty. Keď koláčik už trocha vychladol, poliala som vrch čokoládovou polevou. Krémeš necháme stuhnúť a odležať niekoľko hodín, ja som dala cez noc.

5. Krok

Odležaný sa dá krásne krájať🙂 Krémeš je fantasticky chutný, jemný a krémový! Odporúčam ho naozaj každému. Prajem dobrú chuť

Fantastický lacný poschodový krémeš - krok prípravy 1
6. Krok

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Fantastický lacný poschodový krémeš - krok prípravy 1

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4235 receptov

Mäsité jedlá

2035 receptov

Raňajky

1196 receptov

Mascarpone

296 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Večera

3906 receptov

Dezert

3218 receptov