![Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou](https://eu.tastescdn.net/thumbor/7nUNm_Xfj_VRfDl8gC2GZWaqrKk=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/qkK-aUdrZkeKg_5uNDiu/bcbe2875b5d9fe42da72be8c18a602.jpeg)
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Dukátové buchtičky sú klasika a sladkosť nášho detstva. 😊 Vždy som ich mala rada a mám aj doteraz. Klasika je síce s vanilkovým pudingom, ale na obmenu sa fantasticky hodí aj jahodový puding. Moje deti ich zbožňujú
Ingrediencie
Cesto
- 500 g hladká múka
- 325 ml mlieko
- 3 pl olej
- 3 pl kryštálový cukor
- 21 g čerstvé droždie
- 1⁄2 kl soľ
Na pudingovú polevu
- 11⁄2 l mlieko
- 80 g puding jahodový (v prášku)
- 250 ml kryštálový cukor
- 1 bal cukor vanilkový
Na potretie
- kúsok maslo
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
V miske si najprv premiešame múku, soľ a cukor. Následne pridáme olej a v 3,25 dl mlieka napučané droždie. Máme dostať jemné, polomäkké cesto, ktoré sa už začína oddeľovať od misky. Napokon cesto krátko vymiesime do bochníka a necháme 30 minút kysnúť.
Nakysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku prsta a pokrájame na maličké kúsočky / buchtičky 😊Buchtičky ukladáme na plech s papierom na pečenie tesne vedľa seba a to tak, že každej buchtičke namočíme 1 stranu do oleja a priložíme ju k druhej buchtičke 😊 Budú sa dať krásne ľahučko rozoberať po upečení. Buchtičky bez podkysnutia pečieme v rozohriatej rúre na 190 °C 20 minút
Kým sa buchtičky pečú, pripravíme si puding celkom klasickým spôsobom. Keďže na buchtičky treba redší puding, tak zvyknem dať 2 sáčky na 1,5 litra mlieka. Cukor si dá každý podľa chuti. Ja som pridala pre lepšiu chuť aj 1 vanilkový cukor.
Upečené buchtičky ihneď potrieme kúskom masla, budú krásne mäkučké🥰 Napokon ich necháme trošku vychladnúť a pekne porozoberáme
![Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou - krok prípravy 1 Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/ZOdoHdku5RCGY33ehaujZRlPK4c=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/qkK-aUdrZkeKg_5uNDiu/42b7aee236baf44c25647dcbfc1f44.jpeg)
Koľko buchtičiek zjeme, toľko si dáme do taniera a polejeme teplým jahodovým pudingom😉 Sú naozaj úžasne chutné aj takto s jahodovým pudingom, veď zmena nikdy nezaškodí oproti klasike👍 Prajem dobrú chuť
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu a na Youtube
Komentáre (2)
Dakujem velmi pekne za tento super recept.:-)
Inovácie majú mnoho podôb :)