REKLAMA
   
Domáce kuracie krídelká
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 18 kuracích krídeliek
 - 11⁄2 Lyžice Prášku do pečiva
 - 1⁄4 lyžičky morskej soli
 - 11⁄2 Lyžice ghee
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 80 min.
1. Krok 
  Trúbu predohrejte na 120 stupňov Celzia. Dve mriežky umiestnite do hornej a strednej časti trúby. Do spodnej časti trúby umiestnite hlboký pekáč na odkvapkávajúci tuk z krídeliek a prikryte alobalom (lepšie sa potom umyje).
2. Krok 
  Krídelká rozdeľte v kĺbe na menšie kúsky a osušte ich papierom. Dajte do uzavierateľného sáčku alebo do misy. Pridajte prášok do pečiva a soľ a premiešajte, aby boli krídelká všade pokryté.
3. Krok 
  Krídelká rozložte v jednej vrstve na mriežku kožou navrch. Každý kúsok potrite ghí a pečte v spodnej tretine trúby cca 30 minút. Potom presuňte do hornej časti trúby a teplotu zvýšte na 220 stupňov Celzia. Pečte ešte ďalších 40 minút.
4. Krok 
  Pred podávaním nechajte krídelká 5 minút odpočívať.