REKLAMA

Zdroj: Facebook - DOBRÉ RECEPTY terapeuticko#kuchárska mini#megaskupinka ??❤

Divina na smotane

Divina pripravená na smotane s brusnicami. Ako prílohu môžeme podávať žemľovú knedľu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 1 kg mäso z diviny Pridané do
  • 200 ml smotana na varenie Pridané do
  • 4 ks mrkva Pridané do
  • 2 ks petržlen Pridané do
  • 50 g slanina Pridané do
  • bravčová masť Pridané do
  • koreninová zmes na divinu Pridané do
  • paprika červená sladká mletá Pridané do
  • čierne korenie mleté Pridané do
  • sušený rozmarín Pridané do
  • sušený tymián Pridané do
  • bobkový list Pridané do
  • maslo Pridané do
  • zeler Pridané do
  • olej Pridané do
REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Pri príprave diviny si mäso nachystáme deň vopred. Prešpikujeme ho slaninou a dochutíme paprikou, rozmarínom, korením, tymiánom a koreninovou zmesou na divinu. Nakoniec divinu pokvapkáme olejom a zavynieme do alobalu.

2. Krok

Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na malé kúsky.

3. Krok

Mäso orestujeme na masti a potom k nemu pridáme zeleninu a bobkový list. Vody pridáme toľko, aby bola zelenina celá ponorená. Takto pripravené mäso dusíme približne 2 hodiny.

4. Krok

Po udusení mäso vyberieme a zeleninu so šťavou zmixujeme a prepasírujeme.

5. Krok

Prepasírovanú zeleninu vložíme opäť do hrnca, privedieme k varu a prilejeme smotanu na varenie a zjemníme maslom.

6. Krok

Na tanieri divinu dozdobíme brusnicami a podávame napríklad s knedľou.

Podobné recepty

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Jelení guláš s knedľou

Perfektný jelení guláš varený s brusnicami, zeleninou, vínom a knedľou.

Jednoduchá sviečková na smotane

Najlepšia sviečková na smotane, kto by ju nemal rád ?

Kohút na víne

Tradičný francúzsky recept Coq Au Vin - Kohút na víne

Domáce bratislavské pliecko

Bratislavske pliecko recpt na skvelú úpravu bravčového pliecka. Klasická omáčka.

Jednoduché srdce na smotane

Rýchly recept na prípravu bravčového srdca na smotane.

Jahňacie stehno ako bavlnka

Jahňacie stehno, ktoré sa rozplýva na jazyku.

Podobné recepty

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Jelení guláš s knedľou

Perfektný jelení guláš varený s brusnicami, zeleninou, vínom a knedľou.

Jednoduchá sviečková na smotane

Najlepšia sviečková na smotane, kto by ju nemal rád ?

Kohút na víne

Tradičný francúzsky recept Coq Au Vin - Kohút na víne

Domáce bratislavské pliecko

Bratislavske pliecko recpt na skvelú úpravu bravčového pliecka. Klasická omáčka.

Jednoduché srdce na smotane

Rýchly recept na prípravu bravčového srdca na smotane.

Jahňacie stehno ako bavlnka

Jahňacie stehno, ktoré sa rozplýva na jazyku.

Reels

Nové

Top kategórie

Mäsité jedlá

1843 receptov

Obed

3765 receptov

Mascarpone

238 receptov

Cestoviny

420 receptov

Pre diabetikov

627 receptov

Cícer

42 receptov

Večera

3450 receptov

Dezert

2626 receptov