REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/99JcqIPTiqThV5aklrcr/7f6ccd769c54f4215787ccd8cce5f934.jpeg)
Crème caramel
55 min
55 min
Ingrediencie
porcií
6
Suroviny
- 3 ks vajce
- 100 g kryštálový cukor
- 4 pl vanilkový cukor
- 500 ml mlieko
Karamelový sirup
- 250 g cukor
- 65 ml voda
- 1 čl ocot

REKLAMA
Postup
1. Krok
Rúru predhrejeme na 160°C.
2. Krok
Do misy dáme celé vajíčka, mlieko, kryštálový a vanilkový cukor. Zmes šľaháme nad parou približne 5 minút, kým sa z nej nevytvorí hladký krém.
3. Krok
Karamelový sirup: kryštálový cukor, vodu a ocot varíme v hlbšej panvici pri strednej teplote, kým sa z nich nevytvorí zlatistý karamel. Zmes nemiešame!
4. Krok
Do malých zapekacích misiek dáme najskôr horúci karamelový sirup a následnej naň pomaly nalejeme pripravený vanilkový krém.
5. Krok
Misky s krémom poukladáme do pekáča, ktorý sme naplnili vodou do 3/4. Pečieme približne 45 minút. Hotový crème caramel musí byť pred vyklopením z misky dobre vychladnutý.