Crème caramel

55 min
REKLAMA
55 min
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Suroviny

  • 3 ks vajce Pridané do
  • 100 g kryštálový cukor Pridané do
  • 4 pl vanilkový cukor Pridané do
  • 500 ml mlieko Pridané do

Karamelový sirup

  • 250 g cukor Pridané do
  • 65 ml voda Pridané do
  • 1 čajová lyžička ocot Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Rúru predhrejeme na 160°C.

2. Krok

Do misy dáme celé vajíčka, mlieko, kryštálový a vanilkový cukor. Zmes šľaháme nad parou približne 5 minút, kým sa z nej nevytvorí hladký krém.

3. Krok

Karamelový sirup: kryštálový cukor, vodu a ocot varíme v hlbšej panvici pri strednej teplote, kým sa z nich nevytvorí zlatistý karamel. Zmes nemiešame!

4. Krok

Do malých zapekacích misiek dáme najskôr horúci karamelový sirup a následnej naň pomaly nalejeme pripravený vanilkový krém.

5. Krok

Misky s krémom poukladáme do pekáča, ktorý sme naplnili vodou do 3/4. Pečieme približne 45 minút. Hotový crème caramel musí byť pred vyklopením z misky dobre vychladnutý.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

121 receptov

Obed

1513 receptov

Mäsité jedlá

667 receptov

Lacné jedlá

784 receptov

Raňajky

510 receptov

Pečivo

194 receptov

Pre diabetikov

605 receptov