Zdroj: FB - Recepty na každý deň
Chrumkavá zemiaková baba
Chrumkavá haruľa na plechu
- 60Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
- 1 kg zemiaky
- 120 g hladká múka
- 60 g údená slanina
- 40 g bravčová masť
- 1 ks cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- majoránka
- čierne mleté korenie
- soľ
Postup
Zemiaky, cibuľu a cesnak si postrúhame.
Nakrájame slaninku, dáme ju na panvicu popražiť.
Potom v miske postrúhané zemiaky, cibuľu a cesnak zmiešame s hladkou múkou, opraženou slaninkou, pridáme soľ, čierne mleté korenie a majorán, podľa chuti.
Vymastíme si pekáč masťou.
Vzniknutú, dobre premiešanú zmes dáme na vymastený plech. Pečieme v rúre cca 50 minút, na 200 stupňov.
Po upečení rozkrájame na kúsky, a môžeme podávať. Dobrú chuť
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Chrumkavá zemiaková baba
Chrumkavá haruľa na plechu
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/CZmAQfN6EwEJMWrNt-nc/06f05fcae9a6885dfb709a0f0ffc73.jpeg)
Zemiaky, cibuľu a cesnak si postrúhame.
Nakrájame slaninku, dáme ju na panvicu popražiť.
Potom v miske postrúhané zemiaky, cibuľu a cesnak zmiešame s hladkou múkou, opraženou slaninkou, pridáme soľ, čierne mleté korenie a majorán, podľa chuti.
Vymastíme si pekáč masťou.
Vzniknutú, dobre premiešanú zmes dáme na vymastený plech. Pečieme v rúre cca 50 minút, na 200 stupňov.
Po upečení rozkrájame na kúsky, a môžeme podávať. Dobrú chuť