REKLAMA

Zdroj: FB - Recepty na každý deň

Chrumkavá zemiaková baba

Chrumkavá haruľa na plechu

REKLAMA
TOP prílohy zo zemiakov – obľúbené, tradičné aj originálne! Presne také, aké máme radi

Recept nájdeš v tomto článku

TOP prílohy zo zemiakov – obľúbené, tradičné aj originálne! Presne také, aké máme radi

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg zemiak Pridané do
  • 120 g múka Pridané do
  • 60 g údená slanina Pridané do
  • 40 g bravčová masť Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 3 strúčiky cesnak Pridané do
  • majoránka Pridané do
  • čierne mleté korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Zemiaky, cibuľu a cesnak si postrúhame.

2. Krok

Nakrájame slaninku, dáme ju na panvicu popražiť.

3. Krok

Potom v miske postrúhané zemiaky, cibuľu a cesnak zmiešame s hladkou múkou, opraženou slaninkou, pridáme soľ, čierne mleté korenie a majorán, podľa chuti.

4. Krok

Vymastíme si pekáč masťou.

5. Krok

Vzniknutú, dobre premiešanú zmes dáme na vymastený plech. Pečieme v rúre cca 50 minút, na 200 stupňov.

6. Krok

Po upečení rozkrájame na kúsky, a môžeme podávať. Dobrú chuť

Komentáre (4)

Jana_Kucminova 22. 11. 2022

Ja to robím z varenych zemiakov,vy nepíšte z akych

Augustin_Majcher 11. 11. 2022

Bez oškvarkov je baba chutnejšia. Ja ju pred dopečením potriem maslom . Dostane krásnu chrumkavu farbu

Miroslav_Lamos 26. 6. 2022

múka do baby nepatrí.. lepšia je strúhanka

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4197 receptov

Mäsité jedlá

2022 receptov

Mascarpone

292 receptov

Dezert

3174 receptov

Raňajky

1181 receptov

Večera

3871 receptov

Cestoviny

463 receptov