Cheesecake

REKLAMA

Klasicky cheesecake

  • 90Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Náplň

  • pc vajce
  • 150 cukor
  • 400 tvaroh jemný
  • 250 mascarpone
  • 200 biela čokoláda
  • limetková štava

Korpus

  • 0.5 cl škorica
  • 250 maslové sušienky
  • 0.5 cl vanilkový cukor
REKLAMA

Postup

1. Krok

Sušienky rozdrvíme na jemno a pridáme do nich roztopené maslo, škoricu a vanilkový cukor. Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie a boky vymastíme maslom. Masu vyklopíme na papier a uhladíme, aby bol povrch rovnomerný.

2. Krok

Vajcia vymiešame s cukrom do peny. Po lyžiciach pridávame tvaroh a mascarpone. Potom pridáme rozpustenú čokoládu a limetkovú šťavu. Hotové vylejeme na korpus a dáme do rúry vyhriatej na 140 – 150 ºC. Asi hodinu pečieme, pokiaľ povrch nebude zlatistý. Potom necháme koláč vychladnúť, najskôr mimo chladničky, neskôr môžeme dať do chladničky. Ideálne na noc. Cheesecake ozdobíme podľa vlastnej chuti, najlepšie je kyslejšie ovocie, nakoľko koláč je sám o sebe veľmi sladký.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu