REKLAMA

Cesnaková polievka v bochníku

REKLAMA
Víkendový špeciál – Recepty na obed bez mäsa odľahčia a spestria jedálniček

Recept nájdeš v tomto článku

Víkendový špeciál – Recepty na obed bez mäsa odľahčia a spestria jedálniček

Ingrediencie

porcií
2

Suroviny

  • 2 guľaté mini bochníky Pridané do
  • 1 menšia cibuľa Pridané do
  • 1 hlavička cesnaku Pridané do
  • 2 menšie zemiaky Pridané do
  • 250 ml šľahačka 33% Pridané do
  • 1 l voda Pridané do
  • 30 g kvalitného masla Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do

Na ozdobenie

  • čerstvá pažítka Pridané do
  • strúhaný syr Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Cibuľu a cesnak očistíme nakrájame na väčšie kocky a jemne opražíme v hrnci na rozpustenom masle. Zalejeme vodou a pridáme nakrájane zemiaky. Osolíme, okoreníme a varíme dovtedy kým zemiaky nezmäknú. Keď máme zemiaky mäkké celú polievku rozmixujeme tyčovým mixérom.

2. Krok

Na záver prilejeme smotanu a varíme do zhustnutia. Vrch bochníkov odrežeme, vydlabeme stred (pozor len kúsok aby nám polievka nepretiekla von) a nalejeme polievku. Ozdobíme strúhaným syrom, pažítkou a podávame. Tip: Ak chcete mať bochníky pred podávaním krásne chrumkavé môžete ich na cca 3 minúty vložiť do rúry na 210 stupňov.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4892 receptov

Veľkonočné

246 receptov

Mäsité jedlá

2263 receptov

Dezert

3785 receptov

Mascarpone

343 receptov

Nátierky

335 receptov

Pečivo

754 receptov

Raňajky

1510 receptov