Cesnaková polievka v bochníku

REKLAMA
  • 40Minút
  • 2Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2

Suroviny

  • 2 guľaté mini bochníky Pridané do
  • 1 menšia cibuľa Pridané do
  • 1 hlavička cesnaku Pridané do
  • 2 menšie zemiaky Pridané do
  • 250 ml šľahačka 33% Pridané do
  • 1 l vody Pridané do
  • 30 g kvalitného masla Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do

Na ozdobenie

  • čerstvá pažítka Pridané do
  • strúhaný syr Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Cibuľu a cesnak očistíme nakrájame na väčšie kocky a jemne opražíme v hrnci na rozpustenom masle. Zalejeme vodou a pridáme nakrájane zemiaky. Osolíme, okoreníme a varíme dovtedy kým zemiaky nezmäknú. Keď máme zemiaky mäkké celú polievku rozmixujeme tyčovým mixérom.

2. Krok

Na záver prilejeme smotanu a varíme do zhustnutia. Vrch bochníkov odrežeme, vydlabeme stred (pozor len kúsok aby nám polievka nepretiekla von) a nalejeme polievku. Ozdobíme strúhaným syrom, pažítkou a podávame. Tip: Ak chcete mať bochníky pred podávaním krásne chrumkavé môžete ich na cca 3 minúty vložiť do rúry na 210 stupňov.

Komentáre (2)

Mia 26. 10. 2021

Ja robím presne tak isto

Domca 25. 5. 2021

ukladám, vyskúšam

Podobné recepty

Zdravý cuketový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 11

Zdravé cestoviny s feta syrom

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 11
Zapekaný karfiol so zemiakmi
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Zapekaný karfiol so zemiakmi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Brokolicová krémová polievka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Cícerová krémová polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšia krémová zemiaková polievka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšia krémová zemiaková polievka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Vynikajúce gratinované zemiaky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Podobné recepty

Zdravý cuketový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 11

Zdravé cestoviny s feta syrom

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 11
Zapekaný karfiol so zemiakmi
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Zapekaný karfiol so zemiakmi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Brokolicová krémová polievka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Cícerová krémová polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšia krémová zemiaková polievka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšia krémová zemiaková polievka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Vynikajúce gratinované zemiaky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Dezert

863 receptov

Pečivo

133 receptov
Recipe author image Svarne_dzifca

Cesnaková polievka v bochníku

40
Minút
2
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Cibuľu a cesnak očistíme nakrájame na väčšie kocky a jemne opražíme v hrnci na rozpustenom masle. Zalejeme vodou a pridáme nakrájane zemiaky. Osolíme, okoreníme a varíme dovtedy kým zemiaky nezmäknú. Keď máme zemiaky mäkké celú polievku rozmixujeme tyčovým mixérom.

2. Krok

Na záver prilejeme smotanu a varíme do zhustnutia. Vrch bochníkov odrežeme, vydlabeme stred (pozor len kúsok aby nám polievka nepretiekla von) a nalejeme polievku. Ozdobíme strúhaným syrom, pažítkou a podávame. Tip: Ak chcete mať bochníky pred podávaním krásne chrumkavé môžete ich na cca 3 minúty vložiť do rúry na 210 stupňov.

Ingrediencie
Suroviny
2
guľaté mini bochníky
1
menšia cibuľa
1
hlavička cesnaku
2
menšie zemiaky
250 ml
šľahačka 33%
1 l
vody
30 g
kvalitného masla
soľ
mleté čierne korenie
Na ozdobenie
čerstvá pažítka
strúhaný syr