REKLAMA

Cesnaková polievka v bochníku

REKLAMA
Víkendový špeciál – Recepty na obed bez mäsa odľahčia a spestria jedálniček

Recept nájdeš v tomto článku

Víkendový špeciál – Recepty na obed bez mäsa odľahčia a spestria jedálniček

Ingrediencie

porcií
2

Suroviny

  • 2 guľaté mini bochníky Pridané do
  • 1 menšia cibuľa Pridané do
  • 1 hlavička cesnaku Pridané do
  • 2 menšie zemiaky Pridané do
  • 250 ml šľahačka 33% Pridané do
  • 1 l voda Pridané do
  • 30 g kvalitného masla Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do

Na ozdobenie

  • čerstvá pažítka Pridané do
  • strúhaný syr Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Cibuľu a cesnak očistíme nakrájame na väčšie kocky a jemne opražíme v hrnci na rozpustenom masle. Zalejeme vodou a pridáme nakrájane zemiaky. Osolíme, okoreníme a varíme dovtedy kým zemiaky nezmäknú. Keď máme zemiaky mäkké celú polievku rozmixujeme tyčovým mixérom.

2. Krok

Na záver prilejeme smotanu a varíme do zhustnutia. Vrch bochníkov odrežeme, vydlabeme stred (pozor len kúsok aby nám polievka nepretiekla von) a nalejeme polievku. Ozdobíme strúhaným syrom, pažítkou a podávame. Tip: Ak chcete mať bochníky pred podávaním krásne chrumkavé môžete ich na cca 3 minúty vložiť do rúry na 210 stupňov.

Komentáre (2)

Mia 26. 10. 2021

Ja robím presne tak isto

Domca 25. 5. 2021

ukladám, vyskúšam

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4461 receptov

Mäsité jedlá

2122 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Čokoláda

919 receptov

Mascarpone

327 receptov

Patizón

11 receptov