Ingrediencie

počet porcií 2

Suroviny

  • guľaté mini bochníky
  • menšia cibuľa
  • hlavička cesnaku
  • menšie zemiaky
  • 250 ml šľahačka 33%
  • vody
  • 30 masla
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Na ozdobenie

  • čerstvá pažítka
  • strúhaný syr
REKLAMA

Postup

1. Krok

Cibuľu a cesnak očistíme nakrájame na väčšie kocky a jemne opražíme v hrnci na rozpustenom masle. Zalejeme vodou a pridáme nakrájane zemiaky. Osolíme, okoreníme a varíme dovtedy kým zemiaky nezmäknú. Keď máme zemiaky mäkké celú polievku rozmixujeme tyčovým mixérom.

2. Krok

Na záver prilejeme smotanu a varíme do zhustnutia. Vrch bochníkov odrežeme, vydlabeme stred (pozor len kúsok aby nám polievka nepretiekla von) a nalejeme polievku. Ozdobíme strúhaným syrom, pažítkou a podávame. Tip: Ak chcete mať bochníky pred podávaním krásne chrumkavé môžete ich na cca 3 minúty vložiť do rúry na 210 stupňov.

REKLAMA

Hodnotenia (1)

4.0
a month ago

ukladám, vyskúšam

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie