:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/x6Ms7GXA7Df2aXAByvEK/cf7a961175cbfbf20e9a2a62f3e947.jpeg)
Zdroj: Freepik
Čerstvé nadýchané citrónové pusinky s jahodami
Trpkosť citrónov nádherne dopĺňa sladkosť jahôd a pusinky dodávajú vzrušujúcu, nadýchanú štruktúru, ktorá poteší všetky chuťové poháriky. Je to dokonalý dezert, ktorým môžete predviesť svoje pekárske umenie.
Ingrediencie
Na koláčiky:
- 1 pohár múka
- 2 pl kryštálový cukor
- 11⁄2 lyžičky prášok do pečiva
- 1⁄4 čajová lyžička soľ
- 1⁄4 pohár studené maslo
- 0.3 pohár mlieko
Na jahodovú náplň:
- 2 poháre čerstvé jahody, olúpané a nakrájané na plátky
- 2 pl kryštálový cukor
Na citrónový tvaroh:
- Kôra z dvoch citrónov
- 1⁄2 pohár čerstvo vylisovaná citrónová šťava
- 1 pohár cukor
- 4 vaječné žĺtky
Na pusinky:
- 4 vaječné bielka
- 1 pohár cukor
- 1⁄2 čajová lyžička Vínna smotana
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Začnite prípravou koláčikov. Vo veľkej miske zmiešajte hladkú múku, cukor, prášok do pečiva a soľ a dobre premiešajte. Do zmesi pridajte maslo nakrájané na kocky. Dbajte na to, aby maslo pred tým nezmäklo - čím je chladnejšie, tým budú vaše koláčiky drobivejšie a chutnejšie. Postupne za stáleho miešania prilievajte mlieko, kým sa nevytvorí cesto. Cesto rozdeľte na 8 porcií a pečte ich 20 minút pri teplote 425 ℉.
Kým sa koláčiky chladia, začnite s jahodovou náplňou. V miske zmiešajte jahody s cukrom a nechajte ich macerovať. Takto sa z jahôd uvoľní prirodzená šťava a vznikne lahodná sladká omáčka na koláčiky.
Na prípravu citrónového tvarohu zmiešajte citrónovú kôru, citrónovú šťavu, cukor a žĺtky v tepluvzdornej miske. Tieto ingrediencie spolu vyšľahajte nad vriacou vodou - dávajte pozor, aby sa citrónový tvaroh nezvaril, pretože by sa mohol zraziť a stratiť svoju hladkú štruktúru. Neustále miešajte, kým tvaroh nezhustne, a potom ho nechajte vychladnúť.
Pripravte si pusinky tak, že v žiaruvzdornej miske nad hrncom s vriacou vodou spolu vyšľaháte bielky, cukor a vínny kameň. Nezabudnite šľahať, kým sa cukor úplne nerozpustí, aby ste dosiahli ľahké a nadýchané pusinky.
Montáž je to pravé kúzlo. Každý koláčik rozrežte na polovicu a na spodnú polovicu dajte lyžicu jahôd a ich šťavy. Navrch nakvapkajte trochu citrónového tvarohu a potom naň položte kopček pusiniek. Nezabudnite, že prezentácia je kľúčová, ale nebojte sa, aby to vyzeralo trochu chaoticky - pridá to na šarme! Hornú polovicu koláča položte na pusinky a voilá, vaše citrónové jahodové koláčiky sú hotové!


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/iMZEgBTJ9iO18odWzNRf/7111388dd7bd9b4da73cd38031103d.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/0dKREAW7FFWxKxtwhTjp/a0529ed95c53cbc7aaa59e71601311.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/4Aocqu50ZIvporOlsi-O/9a24565aafe0680382254e561e029d.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/wI05Q3pGMVtEG1QcjkPd/ab85f2e435b92263129523c612fa0a.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/x17dYmfIa7b92hdb37ut/6936eece6ad940a7284eeeec1ed5b3.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/mdwCEodvRxiByUFSvnV4/90a9c9b5fad38192f891f788772ce963.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/D8E1jNo060c2DLNptz_U/e695fb3260551f3fc644d561f97b98.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/LNswOrkVtgEN6WvG-jxU/5ba044840f9b872818b365e0aeb036.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 