REKLAMA
   
Čerešňová bublanina
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
20
 - 2 hrnčeky polohrubá múka
 - 4 väčších vajec
 - 1 hrnček kryštálový cukor
 - podľa chuti práškový cukor
 - 1 bal vanilkový cukor
 - 1 bal kypriaci prášok
 - 1 hrnček mlieko
 - 1⁄2 hrnček slnečnicový olej
 - čerešňa
 
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
      REKLAMA
   
Postup
 50 min.
1. Krok 
  Vajíčka v mise vymiešame s olejom a mliekom. Počítajte s hrnčekom s objemom 2,5 dl.
2. Krok 
  Polohrubú múku, kryštálový cukor, kypriaci prášok a vanilkový cukor zmiešame v druhej mise a mokrú zmes vlejeme do suchej. Poriadne suroviny premiešame na hladké, vláčne cesto, ktoré vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto uhladíme po celom povrchu a na vrch ukladáme umyté a odkôstkované čerešne. Môžeme použiť aj zavárané.
3. Krok 
  Pečieme pol hodinku na 180°C, ale radšej koláčik priebežne kontrolujeme. A po upečení bublaninu ešte posypeme práškovým cukrom.