:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/0JMX7bAr171-ul6qrbq5/a7c6dd2bfcb4177e777d90005256cf.jpeg)
BRAVČOVÉ PLATKY V HORČICOVEJ OMÁČKE S RYŽOU
Ingrediencie
- 4 plátky bravčové karé
- 8 po vyklepaní som ich rozdelila na polovicu tak vyšlo ks
- 1 Veľké Cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- olej
- na potretie horčica mäsa
- soľ mleté čierne korenie
- hladká múka
- slanina
- ryža
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr som si umyla a osušila plátky mäsa, vyklepala a rozdelila na polovicu. Ďalej som pridala z oboch strán soľ a korenie a potrela horčicou. V panvici som si na rozohriatom oleji opiekla z oboch strán mäsko aby sa zatiahlo a potom som ho vytiahla na tanier. Do výpeku som pridala cibuľu nakrájanú na kocky a restovala som ju do zlatista. Po chvíli som pridala nasekaný cesnak. Potom som dala naspäť bravčové plátky. Podliala som to trochou vody a dusila asi 30 minút. Kým sa mäsko dusilo som si osmažila na kocky nakrájanú slaninku v hrnčeku. Ešte raz som vytiahla mäsko, omáčku som osolila a okorenila ešte podľa chuti a pridala múku, aby sa omáčka jemne zahustila. Pridala som tam naspäť mäsko, posypala hotovou slaninkou a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Uvarila som k tomu ryžu a rýchly obed je na svete.