REKLAMA
   
Bravčová panenka so smotanovo-slivkovou omáčkou
Bravčová panenka opečená do ružova so smotanovo-slivkovou omáčkou
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
2
 - 300 g bravčová panenka
 - 50 g sušené slivky
 - 1 smotana na varenie
 - rozmarín
 - feferónky šušené
 - soľ
 - mleté čierne korenie
 - whisky
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 30 min.
1. Krok 
 Nachystáme si ingrediencie.
2. Krok 
 Mäso si očistíme, na niekoľko hodín necháme odstáť v chladničke (mleté čierne korenie, rozmarín, olej ). Potom osolíme, opečieme na rozpálenej panvici. Uložíme do pekáča a necháme chvíľku dôjsť v rozohriatej rúre.
3. Krok 
 Mäso nakrájame na plátky.
4. Krok 
 Do výpeku pridáme slivky a smotanu, whisky, prevaríme, ochutíme soľou, čierne korenie, sušené feferónky.
5. Krok 
 Podávame so zemiakovou kašou. Nech lahodný obed chutí.